Saveti za kuću

BESPLATAN I TOLIKO PROST DA ĆETE SE BUKVALNO LUPITI PO ČELU: Genijalan trik koji sprečava da ODEĆA IZBLEDI

Autor Maja Gašić

Super "caka" koja pomaže da odeća ne izbledi.

Izvor: YouTube/Screenshot/Rebecca Brand

Dobro i temeljno pranje odeće u veš mašini obično podrazumeva upotrebu agresivnih praškova. I dok možete da budete sigurni da će ukloniti i najuporniji fleke, pa čak i one masne, postoji i jedna velika negativna strana ovakvih sredstava. Ona obično čine da boja tkanine izbledi.

Jedna iskusna domaćica iz Velike Britanije otkrila je kako da sprečite da se ovo desi i vašem rublju, a trik je toliko jednostavan da ćete se iznenaditi kako vam ranije nije pao na pamet.

Tiktokerka koja na ovoj mreži ima profil pod nazivom "doktorka za odeću", gde deli super trikove za što jednostavnije održavanje domaćinstva, pokazala je besplatnu caku koja će sprečiti da vam odeća propada u pranju. Njen savet je da svaki komad pre stavljanja u veš mašimu prethodno izvrnete.

Po njenim rečima na ovaj način će odeća dugo zadržati boju, a ako ima vez ili print na materijalu (od gume ili plastike), izbeći ćete da se uništi usled visoke temperature vode i "tumbanja" u mašini... Osim toga, najvažnije je da unutrašnji delovi, odnosno oni koji idu uz kožu, budu čisti, a da su svi bacili uništeni. 

MONDO