Anketa, šta vi mislite?

ZATO SU NAM PLATE JADNE! Oglas za posao u Novom Sadu izazvao SVAĐU NA FEJSBUKU - mladić postavio uslov, svi pobesneli

Autor Tamara Veličković

Kada je na jednoj grupi objavio da traži posao šankera uz cifru plate koju očekuje, nastala je opšta rasprava na Fejsbuku.

Izvor: Shutterstock/Lolostock

Jedan muškarac iz Novog Sada objavio je oglas u jednog grupi na Fejsbuku i napravio opštu pometnju. Brojni korisnici, koji su videli da ovaj mladić traži posao, ušli su u raspravu zbog podeljenih mišljenja.

Naime, tema sukoba je iznos plate koju je mladić tražio. Dok su ga jedni podržali, drugi su ga osudili, a potom je nastala rasprava oko toga zašto Srbi ne mogu da napreduju u poslu i životu.

"Šanker sa iskustvom, tražim posao, plata minimum 90.000 dinara", glasio je oglas u jednoj od novosadskih Fejsbuk grupa posvećenoj nalaženju posla i radnika.

Nakon brojnih predloga od ljudi koji su čuli za slobodne pozicije posla koji odgovara mladiću, oglas su komentarisale osobe koje nisu krile iznenađenje zbog visine plate.

"Mislim da lekari iz DZ nemaju toliko", glasio je komentar jedne korisnice i članice grupe, na koji je dobila odgovor da su nam "plate baš zato tako jadne i mizerne, jer kad se neko usudi da traži platu kakvu zaslužuje, svi ga napadaju i skaču mu u oči".

Potom su se javili mnogi koji su istakli da za veliku platu treba biti školovan, kao i da je 90.000 dinara na mesečnom nivou u Srbiji jako teško postići. Ipak, postoje i oni koji su pružili vetar u leđa ovom momku.

"Ulagao je u sebe, učio, radio... I treba da traži toliko ako misli da vredi toliko. Svaka čast, srećno", glasio je jedan komentar.

Mnogi su se složili sa tim da dobri barmeni imaju jake plate, jer je novac koji on donese vlasniku lokala ogroman.

"Bravo. Ovako svako treba da vrednuje svoj rad. Onda kada svi budemo tražili više, poslodavac neće imati izbora osim da da više", napisala je jedna članica grupe, a potom je usledila velika podrška:

"Malo je to, brale", "Srećno i ne odustaj", "Ako ne ceniš sam sebe neće te ceniti ni drugi"... Šta vi mislite?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)

Tagovi