BFF

UBEDLJIVO NAJBOLJI SPORTOVI ZA AMATERE: Jačaju srce i mozak, a tope i kilograme - okupite ekipu i pravac Kališ!

Autor Maja Gašić

Takmičenje u stoni tenisu i fudbalu, edukativna radionica za najmlađe, najgotivnija muzika i najbolji izbor burgera u gradu - sve to vas očekuje danas na Beogradskom burger festivalu!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Osmog dana na Beogradskom burger festivalu očekuju vas Frikom radionica za najmlađe, fenomenalna sportska takmičenja i još bolje nagrade. Dođite i ludo se provedite!

Ako ste u potrazi za sportom koji ne zahteva posebnu snag niti fiziču spremnost, a uživate u aktivnom druženju, pozovite prijatelje i porodicu i pravac Kalemegdan!

Na programu su amaterska takmičenja u stonom tenisu i fudbalu, a u pauzi između mečeva možete da prezalogajite - ponuda burgera na Kališu je vrhunska.

Za zdravlje i zabavu

Zdravstveni benefiti igranja ovih sportova su višestruke -  u samo sat vremena potrošićete  200-350 kcal. Ovo je sport u kom se aktivira celo telo, ali veoma je značajan je rad nogu pa je i ta grupa mišića izloženija naporu. Osim nogu, prilikom igranja stonog tenisa, aktivirani su mišići podlaktice, stomaka (posebno bočnih trbušnih mišića), biceps, ramena i triceps, kao i mišići stabilizatori romboidi i srednji trapeziusi. Osim toga, treneri stonog tenisa ističu da ovaj sport aktivira i telo i duh: budući da se radi o izrazito brzom sportu, um mora da se fokusira isključivo na igru, što ovom sportu daje dodatnu težinu.

Osim toga, stoni tenis se smatra jednim od najmanje opasnih sportova jer postoji mala opasnost od povreda, udaraca ili pada. Posebno se preporučuje osobama koje se oporavljaju od povreda zglobova ili imaju problema sa ovim delom tela.

Budući da se radi o kardio aktivnosti, pozitivno utiče na zdravlje kardiovaskularnog sistema, pa poboljšava opštu formu i zdravlje. Preporučuje se svim starosnim grupama, bez obzira na trenutnu formu. Upravo zbog svega navedenog, dobar je za starije ljude jer usporava procese opadanja kognitivnih funkcija, popravlja reflekse, koordinaciju očiju i ruku, mentalnu budnost i brzinu kretanja.

Ako je vam je pak stoni fudbal draži, prijavite se na amatersko takmičenje u ovom sportu! Dođite sa kolegama, prijateljima ili porodicom i opustite se nakon posla i dnevnih obaveza. Od 19.30 zabavite se uz hip-hop muziku koju za sve posetioce Beogradskog burger festivala pušta DJ Timbe.

Na štandovima možete da probate najrazličitije burgere i da se osvežite pićima, a da vam sve sve bude potaman omogućili su vam sponzori festivala: Coca Cola, Birra Moretti, Naked, Frikom, Balkan Bet, MC Cain, Tvojih 5 minuta, Mars i Glovo.

Šta vas sve čeka na drugom po redu Beogradskom burger festivalu u organizaciji Monda i Beofesta, uz podršku Grada Beograda, Beokoma i Ambasade SAD, pogledajte OVDE.

MONDO