Ludilo!

ŽENA RAZOTKRILA KAKO NAS PRODAVCI VARAJU: Ista haljina, a na pola slika izgleda debelo, a na pola je top riba - KAKO?

Autor Maja Gašić

Jedna žena je pokazala kako nas varaju u radnjama, a da nam to ne bi palo na pamet!

Izvor: Instagram/breeelenehan

Australijanka po imenu Bri Lenehan napravila je pometnju na društvenim mrežama kada je objavila fotografije koje je napravila istog dana, u istoj odeći, ali u osam različitih prodavnica. Selfiji napravljeni u ogledalu različitih kabina pokazali su neverovatne razlike u stasu, izgledu uopšte, da mnogi ne mogu da veruju da je reč o istoj osobi!

U čemu je štos?

Bri je podelila je seriju slika na društvenim mrežama na kojima se vidi kako su osvetljenje i ogledala u kabinama za presvlačenje učinili da izgleda potpuno drugačije u svakoj od njih. Ova 25-godišnjakinja se slikala u istoj roze haljini u osam različitih prodavnica kako bi dokazala da su kabine i ogledala u njima zapravo svojevrsne "optičke iluzije".

Na nekim fotkama se vidi da jako osvetljenje iznad glave "baca" neprijatnu senku na telo, tako ističući sve njegove nedostatne, svaku "izbočinu" poput stomaka ili "jastučića" na bokovima. Bri je rekla da je primetila da se ogledala u svlačionicama razlikuju od prodavnice do prodavnice.

"Neki koriste manipulaciju ogledalom kako bi prevarili kupce da im se ičini da su vitkij ili viši kada isprobavaju odeću", objasnila je ona.

"Druge prodavnice koriste mekše osvetljenje da sakriju 'naslage' koje svi imamo na telu. Ali, postoje i prodavnice koje koriste široka ogledala ili oštro osvetljenje koje baca senku na telo i naglašava svaki nedostatak. Ako mene pitate, ja nemam ništa protiv da mi se vide ove 'izbočine'", zaključila je ova Australijanka.

"Molim vas, ne dozvolite svom odrazu u ogledalu da vam pokvari dan. Vi ste mnogo više od svog izgleda", istakla je.

Pogledajte kako je Bri demonstrirala ogromne razlike u različitm prodavnicama.

Bri je rekla da je odlučila da podeli svoje slike kako bi podsetila sve "da se ne upoređuju sa drugima na mrežama i njihovim navodno savršenim životima i figurama".

"Nema ničeg lošeg u tome da imate stomak, celulit, strije, ožiljke, spuštene kukove ili bilo šta drugo. Većina nas ih ima", rekla je ona.

Na hiljade ljudi na mrežama su pohvalili ovaj Briin potez.

"Hvala što si me naterala da se osećam normalno", napisala je jedna koronica Interneta, a druga je dodala: 

"Da! Osvetljenje u svlačionicama može da bude baš okrutno! Hvala što si nam otkrila o čemu reč."

A neke su bile revoltirane nestandarnim veličinama zbog kojh mogi naprave veliku grešku kad kupuju onlajn, pa ne mogu da obuku odeću ili im je njihov konfekcijski broj prevelik.

"Ta fotografija farmerki me je pogodila! Probala sam nekoliko pari farmerki pre neki dan - sve iste veličine, samo različite marke, a neke su bile prevelike, a druge nisam mogla da 'navučem' preko kolena", jedan je od komentara...

Bri je razotkrila i korisnike društveni mreže tako što je pokazala kolika je razlika ako samo stanete ispred ogledala, bez nameštanja i zauzimanja poze, i kad se postavite tako da sakrijete nedostatke.

MONDO

Tagovi