Istraživanje

DVE NAJPOPULARNIJE NAVIKE MEĐU SRBIMA SMANJUJU POLNI ORGAN: Rezultati pokazali - ovi muškarci možda ne dožive vrhunac!

Autor Tamara Veličković

Statistika pokazuje da svaki trećin Srbin ima ove navike, a ukoliko su ekstremne, dovode do smanjenja polnog organa.

Izvor: Andrey_Popov/Shutterstock.com

Prema istraživanju stranice All Size, prosečna veličina polnog organa kod Srba iznosi 14.8 cm. Jači pol previše brine o svom ponosu i uticajima koji mogu smanjiti "alatku".

Među njima su dve navike koje utiču na promenu veličine, a to su pušenje i alkohol.

Zavisnost od alkohola utiče na seksualni život. Medical News Today navodi da zavisnost od alkohola kod muškaraca može dovesti do problema kao što su erektilna disfunkcija, nemogućnost postizanja orgazma, preuranjena ejakulacija i gubitak libida.

Studija Univerziteta Vašington dokazala je da trezni muškarci mogu brže da postignu erekciju nego muškarci koji su pod uticajem alkohola, kao i da neki uopšte ne mogu da postignu erekciju sa alkoholom u krvi.

"Dugotrajno konzumiranje alkohola može uzrokovati smanjenje testisa i penisa", navodi odbor za zdravlje Velike Britanije.

Osim toga, studije pokazuju da skoro 50 odsto neplaniranih seksualnih odnosa uključuje alkohol, a 60 odsto polnih bolesti prenosi se kada je u pitanju alkohol. Mlade odrasle osobe, koje konzumiraju alkohol, imaju sedam puta veću verovatnoću da će imati nezaštićeni polni odnos.

Druga navika je pušenje. Hemikalije koje se nalaze u cigaretama mogu da oštete krvne sudove u polnom organu i time spreče protok krvi i erekciju. Kada su krvni sudovi oštećeni, erekcija ne može da se postigne.

Studija Medicinskog fakulteta u Bostonu iz 1998. proučavala je erekciju 200 muškaraca i istraživači su došli do zanimljivog zaključka. Oni koji puše imaju manji polni organ u erekciji, u poređenju s onima koji ne puše.

(MONDO)