Stil

PRVE DAME BALKANA STALE NA CRTU KRALJICI LETICIJI: Stajling supruge Mila Đukanovića BEZ GREŠKE, ali Hrvatica pokidala

Autor Maja Gašić

Pogledajte modni duel supruge Mila Đukanovića i kraljice Leticije!

Izvor: Profimedia/Miguel Cordoba/SIPA/2206291831

Španska kraljica Leticija, koja važi za jednu od najlepših i najbolje stilizovanih dama plave krvi, okupila je druge istaknute dame krajem juna u Španiji. Reč je o NATO samitu koji je održan u Madridu a na kom je upravo supruga kralja Felipea VI bila domaćica.

Svečanom događaju prisustvovale su supruge državnika među kojima su bile i prve dame sa Balkana.  Crnu Goru je predstavljala Lidija Đukanović, a Hrvatsku Sanja Musić Milanović.

Španska kraljica je za ovu priliku odabrala savršenu haljinu na tufne, model koji umnogome podseća na onaj koji je nosila Džulija Roberts u filmu "Zgodna žena", kao i espadrile na visoku potpeticu, model koji je omiljen vojvotkinji od Kembridža Kejt Midlton.

Pogledajte kako iizgleda ovaj model koji voli vojvotkinja Kejt...

Supruga Mila Đukanovića je ponela jednostavnu teget haljinu dužine ispod kolena sa zanimljivim printom, a koju je ukombinovala sa modnim klasikom - bež sandalama na petu srednje visine i istobojnom torbicom.

Narednog dana ista "ekipa" dama se okupila u Kraljevskom pozorištu, gde je dreskod bio nešto svečaniji. Đukanovićeva je ponovo odabrala teget toaletu, ovog puta sa cvetnim printom, dok je prva dama Hrvatske izazvala veliku pažnju neočekivanim stajlingom. Za razliku od ostalih supruga državnika i predstavnica aristokratije, Sanja Musić Milanović je ponela klasično odelo crvene boje, apsolutni trend ove sezone. 

Pogledajte kako su dame izgledale na ovom okupljanju.

Iako Leticija najčešće pobere sve pohvale za stajling i teško je oduzeti joj titulu najbolje obučene, po mišljenju modnih znalaca prvo mesto pripalo je prvoj dami Španije, supruzi španskog premijera Pedra Sančeza - Begonji Gomez, koja je blistala u šik svetlolila kombinezonu. 

Zanimljivo je i da je većina dama tokom dnevnog NATO samita nosila praktično istu obuću, udobne  espadrile na srednju ili visoku štiklu, baš one po kojima je poznata Kejt Midlton.

MONDO

Tagovi