Yu mama festival

ZAŠTO BEBA NE PUZI, ŠTO MOJ MALIŠAN JOŠ UVEK NE PRIČA? Za vikend besplatno saznajte odgovore na sva roditeljska pitanja!

Autor Teodora Boškovski

Za vikend naučite nešto novo o svojim najmlađima i zabavite se!

Izvor: Promo

Mladi i novopečeni roditelji, dolaskom mališana na svet se polako upuštaju u novu životnu pustolovinu i svakodnevno uče nove stvari važne za njihove najmlađe. I čini se da učenju nikad kraja. Često se pitaju da li to što rade je najispravnije, kako da se najbolje postave, ali i kada nastane neka poteškoća sa mališanima kako da je najbrže prebrode.

Uvek su bake i deke, puni iskustva i saveta najbolja podrška. Međutim, okretanje stručnjacima koji poznaju šta je najmlađima najpotrebnije je uvek od pomoći.

Nešto što najviše plaši roditelje jeste kada će dete da progovori ili da prohoda. Napunilo je dve, tri godine ali i dalje ne izgovara reči poput tata ili mama. Iako to na neki način stvara strah kod roditelja, mesta za paniku nema, a idelano je vreme da potražite pomoć logopeda.

Upravo, za vikend ispred Immo Outlet Tržnog Centra na Novom Beogradu mame i tate, moći ćete besplatno da potražite savet logopeda dr Nataše D. Čabarkape u okviru Yu Mama festivala koji je namenjen za roditelje i najmlađe.

Izvor: Promo

Pored saveta logopeda, moći ćete da porazgovarate i sa pedagogom. Svesni koliko je tehnologija i njeno korišćanje od ranog uzrasta poprimila mesto u socijalizaciji dece, ipak roditelji često pribegevaju da udovolje deci. Zato im neke stvari, poput mobilnog telefona prerano daju u ruke ili im svakog dana puštaju crtaće kako bi ih umirili, lakše obukli ili nahranili.

O tome koliko je to štetno, ali i o ostalim poteškoćama u odgajanju dece, govoriće pedagog Nevena Toskić.

Izvor: Promo

Dok će za mame koje su tek donele bebe na svet biti održana radionica pod nazivom ''Baby handling'', koja edukuje o tome kako pravilno postupiti sa bebom, ali i koje su to prve bebine igračke. Radionicu će voditi diplomirani fizioterepaut Snežana Milovanović.

Pored edukativnih razgovora, na Yu mama festivalu biće organizovane i zanimljive kreativne radionica za najmlađe. Očekujte i poklončiće od sponzora festivala - VodaVoda vodica i Frikom. Zato vikend sa najmlađima i najslađima provedite uz učenje i zabavu, a beg od visokih temperatura pronađite na platou ispred Immo Outlet Centra.

Vidimo se!

(MONDO)