Uspešno završen!

DVA DANA SMEH I RADOST NISU PRESTAJALI: Roditelji se ludo zabavili sa najmlađima na Yu Mama Festivalu - EVO KAKO JE BILO

Autor Teodora Boškovski

Nakon dva dana neopisive radosti, druženja, sreće i zadovoljstva na licima roditelja i mališana, završio se Yu Mama festival.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Nakon dva dana prepunog smeha, igranja, učenja, zabave i predivne energije za mame, tate i njihove mališane, završio se Yu Mama&Immo Centar festival. Utisci se polako sležu, a da je jedan ovakav događaj ostavio sjajan utisak na roditelje, ali i najmlađe govori zadovoljstvo na njihovim licima.

Sreća i smeh na dečjim licima su pokazali da su se mališani sjajno proveli za ova dva dana na platou ispred Immo Centra na Novom Beogradu. Tokom trajanja, mogla se čuti neprestana dečja graja, smeh i dosta pozitivne energije.

Yu mama festival je tokom vikenda okupio veliki broj roditelja i dece svih uzrasta koji su uživali u raznovrsnom programu, radionicama za decu, muzici, edukativnom sadržaju, kao i sjajnom druženju.

Deca se igraju
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

I mame i tate su podjenako uživali u festivalu na kojem su dobili odgovore na mnogobrojne nedoumice, ali i saznali nešto novo i važno za njihove najmlađe. Na sva pitanja koja su ih mučila, odgovore su potražili kod stručnjaka.

Pa tako, imali su priliku da porazgovaraju sa logopedom dr sci Natašom Čabarkapom koja je posvetila pažnju svakom mališanu i procenila njihov govorno-jezički razvoj. Zatim se Snežana Milovanović, diplomirani i izvrsni fizioterapeut družila sa najmlađim i najslađim posetiocima koje je potom pregledala, a roditeljima uputila stručne savete. Zahvaljujući njoj novopečeni roditelji su saznali kako da se pravilno ophode tokom prvih meseci odrastanja, ali i koji je najbolji izbor prvih igračaka.

Predavači na festivalu
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Drugog dana festivala pilates instruktorka Mirjana Marinković mladim mamama dala je najbolje savete za dečje vežbe kako bi se deca pravilno razvijala. Svoje dileme oni su mogli da reše i uz razvojno savetovalište za decu i roditelje sa Jasminom Vujović, Katarinom Anđelković i Milicom Lero.

Kreativnosti je bilo na sve strane. Deca su crtala, slikala, pravila predmete od gline i međusobno pomagali jedni drugima, što je veoma važno za njihov socijalni razvoj. Takođe, da mališani nauče nešto novo i korisno pobrinuo se dečji pisac Ana Dragović Drljević koja ih je okupila oko sebe i govorila najlepše priče, dok su je oni pomno slušali.

Pisac i deca
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Sponzor Yu Mama festivala ’’VODAVODA vodica’’ organizovao je za mališane krativne radionice u kojima su pokazala svoje umeće i trud, a zatim ih nagradila poklončićima. I Frikom se potrudio da zabave ne manjka, pa se tako Meda maskota brinuo o deci, zabavljao ih i poklanjao omiljen slatkiš - sladoled.

Da je jedan ovakav festival doneo ne samo radost, druženje i učenje kroz igru, već i korisne savete za roditelje i one najmlađe i najslađe, govori njihovo zadovoljstvo, kao i energija koja je upotpunila Yu Mama&Immo Centra festival. Oba dana protekla su u sjajnoj atmosferi, a klinci su se fenomenalno zabavili.

Pogledajte galeriju slika:

(MONDO)