Bez blama!

''PREKLINJEMO VAS, NEMOJTE DA VODITE LJUBAV''! Kamere u vojnom muzeju u Poljskoj sve zabeležile - Privlače ih EKSPONATI?

Autor Teodora Boškovski

Muzeji su idealno mesto da zadovoljite svoja čula i uživate u postavkama, ali ne na ovakav način. Parovi u Poljskoj vodili ljubav, a onda su ih javno kompromitovali.

Izvor: Youtube/ Alexander Herrmann/Facebook/Fort Gerharda - Muzeum Obrony Wybrzeża

Poljski vojni muzej, Fort Gerhard, koji se nalazi na samoj baltičkoj obali, objavio je neobično saopštenje i šokirao sve posetioce, jer se jedna stvar u muzeju otela kontroli. Šta se zapravo desilo? Na Fejsbuk stranici objavili su slike sa video nadzora želeći na taj način da skenu pažnju kako je ceo muzej pokriven kamerama i da zaljubljeni parovi pronađu neko drugo mesto gde će da vode ljubav. Upravo se to više puta desilo u Fort Gerhard muzeju. A u ispod slike napisali su iskrenu molbu svim parovima:

''Ljubazno molimo naše posetioce, ne znamo niti kako to da kažemo… Dosta je bilo vođenja ljubavi u muzeju, molimo vas! Već duže vreme muzej je pokriven kamerama, a kad bi one mogle pričati...''.

''Molimo zaljubljene parove za razumevanje. Većina izloženih eksponata su veoma stari iz dosta konzervativnijeg vremena i sa drugačijim moralnim vrednostima. Nemojte postavku da izlažete neprimerenim stvarima. Razumemo da jedinstveni i retki eksponati, koji su mahom vojnici, mogu da vam daju neku vrstu uzbuđenja, ali za ime boga, nemojte to da radite ovde'', preklinjali su iz muzeja.

Pjotr Pivovarcik, direktor muzeja, rekao je kako im nije preostao nijedan drugi izbog, osim da se javno oglase.

''U mesec dana otkad su počeli praznici, snimljena su već tri para u akciji. Naši posetioci su različitog karaktera i različitih uverenja. Ne želimo da nalete na nešto tako. To jednostavno nije primereno'', rekao je direktor.

Na pitanje zbog čega misli da njegov muzej privlači parove da baš tu upražnjavaju seks, on je dao nekoliko odgovora:

''Ljudi možda misle ih niko ne vidi jer postoji puno mračnog područja u muzeju. A možda su i u pitanju energetska polja, odnsno čakre. Možda ovo mesto ispušta takvu energiju'', našalio se na kraju.

Pogledajte slike sa video nadzora:

Izvor: Facebook/Fort Gerharda - Muzeum Obrony Wybrzeża

 (MONDO)