Ideje

PO KRATKOM POSTUPKU! KAKO SRBI SREDE PROBLEM SA KOMŠIJAMA: Ako iznad buše, a ispod "odvaljuju" muziku, jedno je REŠENJE!

Autor Tamara Veličković

Srbi su otkrili svoje načine za rešavanje buke koja dolazi od komšija i možda će vam neki od njih biti od pomoći.

Izvor: Shutterstock/vidi studio/reddit/screenshot

Sigurno vam se makar jednom dogodilo da hoćete da iskočite iz sopstvene kože zbog nervoze koju vam stvara buka u zgradi. Komšije ponekad mogu da učine da budemo isfrustrirani, posebno jer se trudimo da budemo strpljivi kako ne bismo zavadili odnose.

Ipak, ako pitate Srbe, izgleda da je jedino rešenje teranje inata. Sve je počelo od jednog korisnika koji je upitao ostale na koji način se izbore sa bukom i da li se navikavaju na nju ili odmah reaguju.

"Pitanje vezano i za visok nivo buke poput lupanja, glasne muzike, ispuštanja stvari, drljanja stolice kao i za 'normalnu' buku poput hodanja (nabijanje pete o pod). Kao neko ko je zbog ovakvih stvari i manjka kontrole nad spavanjem razvio veliku osetljivost na zvuk i bilo koji oblik komšijske buke nakon 11 uveče, moram vas pitati kako se vi nosite sa takvim stvarima? Da li vam smeta i da li ste uspeli ikako da se naviknete? I kako? Hvala unapred!", glasila je objava.

Naravno, usledili su brojni komentari i čini se da je većina njih rešilo problem tako što je uzvraćalo istom merom - pravljenjem buke. Evo šta su Srbi odgovarali:

"Ne i nikad neću, razmišljao sam par puta da sebe prijavim policiji da ne bih ubio jednog kretena koji vari, brusi i kuje i subotom i nedeljom i na crveno slovo i na državne praznike, kao meni u inat, i to od 7 ujutru do 10 uveče".

Izvor: Reddit/screenshot

"Levo komšija penzos, desno penzos, iza penzos. I svi pale mašine i aktiviraju čekiće od 7h, skuvam kafu, otvorim prozor i simfonija kreće: cirkulari, brusilice, bušilice, ispravljanje eksera meni pod prozorom itd. Kad mi pukne film izbacim zvučnike napolje i pustim Rage Against the Machine, posle toga je mirno ostatak dana".

"Što se tiče nekih lumpovanja i slično, išao na vrata, svađao se, pa su se umirili. Te sitne stvari kao što je stolica kuliram, jer ne može baš kao na groblju da bude kad si u zgradi".

"Kupio prečišćivač vazduha, ispostavilo se da bolje funkcioniše kao generator belog šuma. Odvrnem ga na maksimalno kad ima neke buke i mnogo lakše zaspim nego sa čepovima za uši ili slušalicama".

"Ako su iznad ili ispod tebe, kada odeš iz stana, pusti nisko frekventne zvuke preko zvučnika i usmeri ih prema njima na najglasnije moguće i imaće trip da im pišti u ušima kao kada pališ stari televizor".

"Kad krenu da divljaju, samo odem i kažem im da prestanu. Svaki put upali. Mada možda ja samo imam sreće sa razumnim komšijama".

"Onda jedino što ti preostaje je da budeš još gori od njih, znači idi u skroz drugu krajnost. Tipa ostavljaj im smeće ispred vrata, puštaj muziku kad znaš da odmaraju ili još bolje, lupaj u zidove i radijatore. Ako ti nešto budu rekli za lupanje, reci da renoviraš i da ti ne pada na pamet da prestaješ zbog njih".

"Dobrim delom rešio problem instalacijom zvučne instalacije na plafon".

"Znači kad komšije iznad nas strugaju sa stolicama u 3 ujutro dva dana za redom, i probude mene i moju porodicu, ja sam ta koja mora da idem kod psihijatra jer nisam tolerantna".

"Klin se klinom izbija. Inat i vraćanje istom merom je najbolje rešenje".

Šta vi mislite?

(MONDO)