Rasprava

SRBI OTKRILI ŠTA MISLE O DEVOJKAMA SA ESTETSKIM OPERACIJAMA: Dotakli se i tetovaža, a za SILIKONE svi kažu isto!

Autor Teodora Boškovski

Srbi iskreno rekli šta misle o estetskim operacijama i da li su im žene, koje su radile neke zahvate, zapravo privlačne ili ne.

Izvor: Shutterstock/SV/Reddit/Screenshot

Sve popularnija estetska hirurgija čini se kao da je uzela maha. Žene, vodeći se novim trendovima u lepoti pristaju na razne operacije. Uvećanje i korigovanje usana i grudi, iscrtavanje obrva, zatezanje lica, samo su neke od njih.

Mišljenja se razlikuju, pa tako, ima onih koji apsolutno podržavaju estetske operacije, a kao glavni argument ističu da je uvek bolje popraviti nešto što vas ne čini zadovoljnim i srećnim. S druge strane, pristalice prirodne lepote smatraju da treba biti takav kakav jesi - prirodan.

Osim kada su pitanju problemi zdravstvene prirode ili usled nekog nesrećnog slučaja, poput povreda, estetski poduhvati su prihvatljivi. Međutim, šta je sa pitanjem privlačnosti.

Da li su žene koje su radile više estetskih zahvata privlačne drugima? Upravo ovo pitanje, postavio je jedan korisnik Redita, nakon čega se pokrenula opšta diskusija.

"Pitanje i za žene i za muškarce. Po nekom pravilu je tabu reći da ti je to privlačno, no kako je ovo anonimno, interesuje me šta najiskrenije mislite. Evo ja ću prvi: Muškarac sam i smatram višestruke operacije užasnom objektivizacijom žena. Jako me nervira poredak u kom žene investiraju u izgled, a muškarci u novčanik i automobile. Ne bih voleo da budem u vezi sa devojkom koja je uradila grudi i usne i koja se šminka po standardima lepote. Koliko sam ih do sada upoznao ni nemamo zajedničkih tema i smatram da su površne... Međutim, moram da priznam da me seksualno dosta privlači", napisao je ovaj korisnik.

Ali šta zapravo misle ostali? Ovo su njihovi odgovori:

Izvor: Reddit/screenshot

"Mene bi bilo sramota od okoline da budem sa 'dorađenom' devojkom. Ne bih da misle ljudi da sam površniji nego što jesam. Jedini estetski zahvat koji mi je da kažem i okej je kad imaju baš, baš grbav nos kao kljun pa ga naprave da bude lep. Pumpanja jagodica, usana i face mi je odbojno", napisao je jedan korisnik i dodao za kraj da ne osuđuje nikoga i da svako treba da radi sa sobom šta želi.

"Ne, sve na kraju izgledaju kao 'šimpanze' u licu. I nije mi jasno zašto to sebi rade? Za izuzetke izdvajam korekcije linije nosa, ušiju i slično", glasio je odgovor drugog.

"Žene su prirodno lepe bez ikakve šminke, a kamoli operacija.Teško im je to objasniti jer su sebi urezale u glavu tu naviku gde vole da stavljaju '5 kilograma' pudera i ostale šminke pred izlazak, pa čak i da šetaju kera oko zgrade na 5 minuta. A ovo za botoks i plastične operacije ni ne želim da zalazim, to mi je već bolesno", oštro je osudio drugi korisnik.

"Slažem se sa tobom, rekoh u postu da mi je strašna tedencija u društvu i da je to odvratna objektivizacija žena. Ceo život sam okružen jakim ženama i imam svako poštovanje. Međutim, jako sam ambivalentan jer mi se ne dopada društveni fenomen i najverovatnije osoba iza toga, a seksualno me privlači i intrigira da probam jer nisam nikad bio sa takvom devojkom (niti ću). Dopadaju mi se jako i tetovaže na ženama, sa ili bez estetskih zahvata."

"Ne bih bio sa devojkom koja je uradila plastičnu operaciju osim ako nije iz objektivnih razloga (neka povreda, medicinski razlozi, neka manja deformacija i slično)."

"Ne bih ni ja bio u vezi. Ali bih bio rad da probam da vidim kako je to... Nisam se nikad ljubio sa devojkom sa veštačkim usnama i nisam imao priliku da pređem preko drugih delova da osetim kako je", napisao je jedan znatiželjan muškarac.

A šta vi mislite o ovome?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)