Anketa

SRBIJA NE PRESTAJE DA BRUJI O DOSTAVLJAČU HRANE! Dobio je otkaz zbog SMS poruke, svi misle isto - NA ČIJOJ STE STRANI?

Autor Tamara Veličković

Dostavljač hrane, koji je dobio otkaz jer je poslao poruku devojci, i dalje je tema na društvenim mrežama.

Izvor: Shutterstock/Daisy Daisy/Reddit/Screenshot

Pre dva dana isplivala je vest da je dostavljač hrane dobio otkaz jer je jednoj devojci poslao poruku sa pitanjem da li je bila zadovoljna hranom. Na Tviteru je osvanula njihova prepiska, a od tada mnogi raspravljaju i "zauzimaju" stranu.

Na društvenim mrežama možete da vidite i mnogobrojne šale u kojima su ljudi pisali da pitanje "Kakva je bila hrana?" od sada spada u zabranjene rečenice koje ne smete da izgovorite ženskom polu. Zbog prašine koja se podigla, oglasio se i Wolt i objasnio detalje slučaja. O ovoj temi raspravljali su i Srbi, a sve je počelo od jednog korisnika koji je postavio sledeće:

"Videli smo svi da je jedna od glavnih tema prethodnih dana slučaj Wolt dostavljača koji se javio devojci kojoj je dostavio hranu. To se ispostavilo kao velika greška i nešto što nije smeo da učini. Mene zanima koje su još to slične situacije u kojima nikako ne bi trebalo ostvarivati kontakt u cilju ostvarivanja muško-ženskih odnosa i gde je još minsko polje, kao u slučaju Wolt dostavljača? Zašto je, na primer, normalno u klubu spopadati devojke, a neko ko bi prišao devojci u prevozu ili klubu u 99% slučajeva ispao čudak?", glasila je objava.

Potom su usledili mnogobrojni komentari, a evo šta Srbi misle o ovom slučaju:

"On je iskoristio svoje radno mesto da bi uzeo njen broj, što je, donekle, privatna informacija, ona ne mora da daje svoj broj ikome ako ne želi, ali to što je on uradio je potpuno neprofesionalno. Zamislite da policajci i doktori koriste nečije podatke tako... Bilo bi pogrešno, je l' da?".

Izvor: Reddit/screenshot

"Ja bih, lično, ignorisala tu poruku, ali ako nastavi da šalje, prijavila bih ga, kao ona. Nju u potpunosti razumem, on joj sada zna i broj telefona i adresu. A i ne znamo kako se on ponašao kad joj je dostavio hranu, možda je bio jeziv. Znači jednostavno je, ako si na poslu, sa klijentima moraš da se ponašaš profesionalno i da nikako ne koristiš njihove lične podatke. Naročito ako ti je posao - psiholog, psihoterapeut, psihijatar, mada je to i ilegalno. U svim ostalim situacijama je to u redu, osim ako nisi jeziv ili ako ne prestaješ kada te neko odbije".

"Znam lično dve devojke koje su se hvalile da ih je kontaktirao, kod jedne njen zubar, kod druge neki random policajac nakon što je otišla da obnovi ličnu kartu. I obe su izašle na dejt sa njima. Da ti je dostavljač zgodan, ne bi ignorisala poruku. Realno".

"Za sve postoji mesto i vreme. Problem kod ovog lika nije što je probao, već što je to napravio za vreme radnog vremena i prekršio ko zna kakve zakone jer je uzeo broj te devojke i javio se. To je sad kao da policajac vidi sliku nekog u dosijeu i uzme podatke i krene da muva tu osobu. Glupo je i ne bi trebalo da se radi".

"Odakle vama ideja da ovo ima bilo šta sa muško-ženskim odnosima? Ovo je čista poslovna transakcija i narušavanje granica između klijenta i biznisa. Da, možda je ulje na vatru to što je muškarac pisao ženi, ali sasvim legitimno isti scenario bi se odigrao da se zamene uloge".

"Nikako ne ostvarivati interakciju ako se to radi na način tako što vršiš zloupotrebu položaja: bio to dostavljač, doktor, policajac, vatrogasac itd... Apsolutno je neukusno prilaziti nekome na sahrani, dok vrši bolničku posetu i slično".

"Prilaziti koleginici, nekome ko se vozi autobusom i slično nije preporučljivo, ali nije ni jezivo dok se izvodi na fin način. Nije preporučljivo ni dostavljaču da pita za broj cure kojoj dostavlja, ali nije ni nelegalno. Dostavljači znaju da je kazna za javljanje strankama koristeći podatke kompanije momentalni otkaz".

"Devojka je koristila uslugu dostave hrane, a ne je*eni Tinder. U klub se ide da se upoznaje, ne kad naručuješ hranu da jedeš kod kuće!".

"Al' on ne zna samo njen broj, zna i njeno ime, gde živi. Ako je dostavljao ranije može da zna i da li živi sama po tome koliko/šta naručuje... A već je pokazao da ne shvata granicu i da je spreman da zloupotrebi najmanje jedno od toga što zna poslovno".

"Ne moram ni da budem žena da se naježim, svaki muškarac koji je nekad pomislio 'U je*ote, al' je luda, sreća pa ne zna gde živim" može da zamisli kako neprijatna situacija može da nastane".

"Šta god da se napiše ovde, uvek će se naći neko kome je to ok i ko bi to progutao (makar u specijalnim slučajevima)".

Šta vi mislite o ovome?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)