Užasno

SVE PARE SAM POTROŠILA, ŽIVELA SAM NA VODI I JEDNOJ JABUCI: Linda Evanđelista potpuno skrhana – "Uništena sam!"

Autor Teodora Boškovski

Nekadašnji supermodel Linda Evanđelista, progovorila da se bori sa depresijom nakon neuspelog tretmana!

Izvor: Instagram/screenshot/lindaevangelista

Supermodel Linda Evanđelista (57), koja je rame uz rame šetala pistama sa Naomi Kembel, Kejt Mos i Sindi Kraford, javno je progovorila da se bori sa depresijom koja je nastala nakon jedne neuspešne kozmetičke procedure, koja je veoma uticala na njen izgled, ali i mentalno zdravlje. Koliko je to otišlo daleko govori i činjenica da je u jednom momentu čak prestala da jede.

Linda se pre malo više od pet godina podvrgla tretmanu "cool sculpting", odnosno zamrzavanju sala kako bi se smanjila masne naslage, ali ju je on "brutalno unakazio". Ona je čak i podnela tužbu vrednu 50 miliona dolara protiv američke firme "Zeltik Estetiks" zbog ovog tretmana tela koji se nije nije završio kako je trebalo.

Kanadska manekenka je tvrdila da nije bila upoznata sa retkom nuspojavom, zvanom paradoksalna hiperplazija masnog tkiva, koja izaziva oticanje i zadebljanje masnog tkiva. Nakon toga, ona se dugo skrivala od očiju javnosti i borila sa depresijom i prihvatanjem sebe.

U velikom intrevju za "Vogue" Evanđelista je govorila o raznim pokušajima da barem malo smanji štetu koja je naneta njenom telu, te je odlazila na liposukciju i koristila kompresivnu odeću. Ali uzaludno!

"Nakon što sam potrošila skoro sve pare da popravim izgled, odlučila sam da unosim nula kalorija u organizam i da pijem samo vodu, a ponekad sam jela samo štapić celera ili jednu jabuku. Počela sam da gubim razum", ovako je Evanđelista opisala najgori period u životu.

"Osam nedelja sam nosila usku odeću i ništa nije pomoglo", rekla je ona i otkrila da je zapala u toliku depresiju da je potpuno prestala da jede.

Izvor: Instagram/screenshot/britishvogue

Evanđelista je priznala da su je reklame ubedile da se podvrgne ovom oblikovanju tela, a umesto da joj "cool sculpting" tretman smanji masnoće, Lindi je povećao, do te mere da je postala neprepoznatljiva.

Na pitanje da li je psihički izlečena, Linda je odgovorilo da nije i kasnije dodala:

"Pokušavam da volim sebe takvu kakva jesam", što je ujedno i najbolji lek za stanje sa kojim se bori.

Pogledajte kako je Linda izgledala nekada, a kako sada izgleda:

 MONDO