Da je ona krilatica ,,ako je u vinu istina, onda je u koktelima zabava” tačna, uverio nas je Muzej viskija, novo mesto za izlazak u Beogradu gde u baru možete probati različite viskije i mnogo koktela sa viskijem koji vas neće ostaviti ravnodušnim i u kojima ćete uživati.
Kako komentarišu gosti ,,ako do sada niste probali najbolji koktel u gradu, znači da niste posetili Muzej viskija” govori dovoljno o maštovitosti koktel majstora koji ovde rade i poput magije stvaraju piće samo za vas koje će vas očarati i ponovo vratiti.
Jameson ginger&lime definitivno je favorit Muzeja viskija, jer kombinacija đumbira i limete pomešana sa Jamesonom u isto vreme osvežava, ali i zagreva ,,leptiriće u stomaku” i tera krv da lagano ključa. Kažu da je odlično piće za početnike koji piju viski, da probaju nešto drugačije što nije previše jako.
Za barmene kažu da su poput mađioničara koji stvaraju magiju u čaši, prave spoj naizgled nespojivog i naprave neverovatne mešavine pića u kojima je potrebno samo uživati. Da je to tačno uverio nas je koktel majstor Muzeja viskija, Bane, koji nam je otkrio tajnu dobrog koktela i svoj favorit.
Goodfather koktel se pravi od Jameson viskija i amaretto likera, za koji u Italiji tvrde da je bio omiljeni Marlonu Brandu, koji je slavno igrao Vita Korleonea u filmovima Kum.
Da je tajna nekad u jednostavnosti, pokazao nam je kada je poslužio Rusty nail, koktel od svega dva sastojka, Jameson viskija i Drambuie likera. Postoji nekoliko priča kako je ovo oštro piće dobilo ime, nama su se svidele dve – da se koktel najpre mešao zarđalim ekserima, kao i da je inspiracija došla od zlatne boje koju koktel ima. Mi smo ga probali i u jedno smo sigurni – ničeg rđavog u ovom koktelu nema!
Fance free
Nastao u SAD, kao potreba za stvaranjem ,,nečeg novog, tipično američkog” iz želje da se dočara originalan ukus pravog viskija. Fancy free koktel zadržava jednostavnost staromodnog ukusa, ali liker od višnje, koji se koristi kao jedan od sastojaka za njegovo pravljenje, dodaje notu ,,modernog”.
Dodavanje Angostura bitera pojačava ukus ostalih sastojaka, neutrališe grube kiseline i smanjuje oštrinu alkohola, zbog čega ovo piće savršeno ,,legne” već posle prvog gutljaja. Mami da se proba, zar ne?
Zapamtite, kokteli su savršeno i osvežavajuće piće za dobro raspoloženje i zato uživaje u njihovoj ekstravaganciji, ali i posebnosti koju nose sa sobom. Prepustite se koktelima u Muzeju viskija.