Izglasale

PARFEMI KOJE ŽENE NE PODNOSE NA MUŠKARCIMA! Srpkinje otkrile koji mirisi ih odbijaju - "To mi je pola privlačnosti!"

Autor Teodora Boškovski

Koliko je važno da muškarac dobro miriše, otkrile su naše žene u jednoj diskusiji na Reditu!

Izvor: Shutterstock/Reddit/screenshot

Koliko je sam izgled muškaraca važan, kao i stav kojim odiše, toliko je važna i higijena, tačnije da lepo miriše gde god da se pojavi. Po nekima, dobar parfem je zapravo pola privlačnosti, ali šta naše žene misle o tome? Da li je dovoljno samo da naprskate par kapljica ili da se "okupate" njime?

Upravo se na Reditu povela mala diskusija, nakon što je jedan korisnik postavio jasno pitanje:

Da li vam je bitan miris na muškarcu, odnosno da ima dobar parfem?

Komentari žena koji su se izređali ispod, uglavnom su bili jednoglasni i većina korisnica se složila koliko je naparfemisani muškarac pravi pogodak.

"To mi je pola privlačnosti", napisala je jedna.

"Ne volim one generične muške parfeme koji svi koriste, jer sam ih se namirisala za ceo zivot. Mada bitno je i da ne smrdi neko", glasio je komentar druge.

Međutim, bilo je i onih koje nisu pristalice parfema:

"Bitno mi je samo da ne bazdi i da ne koristi muški parfem pošto mi svi smrde".

"Jeste mi lepo i to bude veliki plus, ali ne bih odbila nekog jer nema miris", iskreno je odgovorila još jedna žena.

"Da, jako. I očekujem da je i njemu bitan moj miris, zna se kako feromoni (poznatiji kao mirisi ljubavi) funkcionišu", napisala je druga za kraj.

Izvor: Shutterstock

Međutim, feromoni zapravo predstavljaju prirodne mirise koji je karakterističan svakoj ženi ili muškarcu. Zato, znajte da nijedan parfem, bez obzira na to koliko bio skup i privlačan, ne može da bude privlačniji od feromona - prirodnog zavodničkog mirisa. Ipak naravno da je potrebno da redovno vodite računa o higijeni i povrh toga što su vaši feromoni odgovorni za snažnu hemijsku privlačnost koja vlada između vas i druge osobe.

Naučnici ukazuju da svako treba da bira parfem koji se najbolje slaže s prirodnim mirisom tela, imajuću u vidu da je svačija koža drugačija i sa drugačijom pH vrednošću. Zato hemijska reakcija koja se dogodi nakon dodira parfema sa kožom na vama i nekom drugom stvara za nijasnu drugačiju mirisnu notu.

(MONDO)