Bizarno

MEDICINSKA SESTRA OTKRILA TAJNU ŠIFRU KOJU KORISTE POSLE POROĐAJA: Znači da je BEBA RUŽNA, a mnogi su je čuli od lekara!

Autor Tamara Veličković

Verovali ili ne, medicinski radnici imaju tajnu šifru kojom komentarišu da li je novorođenče "lepo ili ružno".

Izvor: Shutterstock/nimito

Da li se ovo može nazvati najnovijim bizarnim trendom? Da su društvene mreže savršen izvor mnogobrojnih informacija, dokazuje snimak medicinske sestre koja otkriva da njene kolege imaju tajne šifre.

Tajne šifre definitivno sve više dobijaju na popularnosti. Tako su jednom prilikom radnice iz butika otkrile rečenicu kojom se služe kada posumnjaju na lopova. To je negde i opravdano, ali najnoviji trend koriste lekari i medicinske sestre, i to odmah nakon porođaja.

Jedna medicinska sestra tvrdi da je prošla obuku o tome šta da kaže roditeljima ako njihova beba "nije spremna odmah za kameru".

"Doktor koji mi je držao obuku, naučio me je šta da kažem. Ako je beba slatka, možete im samo reći da je beba slatka. S druge strane, ako je beba ružna, samo ćemo reći da liči na njih", rekla je uz smeh.

Ona je dalje objasnila da ona zapravo ne sprovodi ovu obuku u delo, ali da poznaje druge medicinske sestre koje to zaista rade. Korisnici su bili prilično šokirani, čak su i delili svoja iskustva.

"Ako mi neko ikada kaže da moja buduća beba izgleda isto kao ja, sada znam o čemu se radi", "Moj tata je za mene odmah rekao da izgledam kao vanzemaljac", "Toliko o ponašanju lekara", "Dovoljno je da čestitaju. Ne mogu bebe da budu lepe prvi dan", glasili su komentari.

Pogledajte snimak:

(MONDO)