Stil

OPTIČKA ILUZIJA ZBOG KOJE SE SVI ČEŠU PO GLAVI: Šta vi mislite, koliko ih je na slici - JEDAN ILI DVA PSA?

Autor Maja Gašić

Optička iluzija na kojoj se vidi pas u kolima zbunila je mnoge, a evo i koja objašnjenja su poudili...

Izvor: tiktok/@ellmack1

Optička iluzija postala je viralna na Internetu, a korisnici meža nikako nisu uspeli da se dogovore koliko to životinja vide na fotografiji...

Petomesečna doga po imenu Hauard postala je Internet senzacija, nakon što je njegova fotka osvanula na mrežama i naterala sve da dobro protrljaju oči! Na fotografiji se vidi kako Hauardova glava viri između prednjih sedišta, dok su mu zadnjica i noge prebačene preko naslona, ali otpozadi! Zbunjujuće zvuči i kad se opiše, a ništa manje i kad se pogleda.

Ali da li je na slici samo jedan ili je ipak reč o dva psa?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Usledila su brojnja objašnjenja za ovu sliku, a najčešće koje su ponudili jeste da je reč o dva psa - jedan je okrenut zadnjicom kameri, a drugi sa zadnje sedišta gleda direktno u objektiv.

Kliknite na strelicu da saznate šta je objašnjenje...

Ovu fotku je objavila Elen Mekenzi iz Ontarija u SAD-u na društvenoj mreži TikTok, a objasnila je i kako se nastala. Pas je pokušavao da se sa prednjeg sedišta prebaci na zadnje, kada je ostio miris hrane u prednjem delu auta, pa se odmah okrenuo. E sad, kako je inače nespretan, uspeo je da proturi glavu između sedišta u kontra smeru nogu i zadnjice. Tako je i ova smešna slika nastala.

Kada su čuli ojašnjenje, svi na mrežama su bili zapanjeni kako je moguće da je nečije telo ovako fleksibilno.

"Pogled u očima štenaca kada vidi da mu noge vise", "Omg ovo je urnebesno. Ulepšalo mi je dan"m komentarisali su na mrežama.

Elen je dodala i da je u međuvremenu Hauard porastao, pa više nije toliko fleksibilan i ne može da se "uvije" kao na fotki koja je postala viralna na mrežama...

"Sada kada to uradi, ne može da se okrene. Zaglavi se između srednjeg i bočnog naslona za glavu. Moram da zaustavim auto u potpunosti da ga 'odmotam'", objasnila je Elen.

MONDO