Rasprava

RAČUN 330 DINARA, DAJEM JOJ 500, A ONA KAŽE DA NEMA ZA KUSUR! Srbin poludeo zbog KASIRKE, svi bruje o njegovom odgovoru

Autor Tamara Veličković

Tviter se usijao nakon što se jedan muškarac požalio na kasirku koja nije imala da mu vrati kusur.

Izvor: YouTube/Printscreen/ DOORS OF HEALTH

Nema šanse da se niste našli u situaciji da vam je kasirka rekla da nema trenutno da vam vrati kusur. Takvu situaciju mnogi ljudi "praštaju" jer je obično reč o sitnišu čije odricanje ni ne osetimo.

Ipak, da li bi se neko od vas iznervirao kada bi od radnice čuo da ne može da vam vrati iznos od skoro 200 dinara? To se dogodilo jednom muškarcu, koji se požalio na Tviteru, a ubrzo je usledila opšta rasprava.

"Kad čujem 'Nemam da ti vratim', znači snađi se, idi razmeni, tvoj posao je da mi vratiš kusur, a moj da platim", glasio je tvit, a onda je muškarac dao i dodatno objašnjenje:

"Da se razumemo, račun je bio 330 dinara, dajem 500 dinara i pita je l' imam sitnije. Gde ćeš sitnije, jedino tačno da ti dam ako treba i otkucam umesto tebe, ne razumem", napisao je.

Čini se da su ovog muškarca mnogi podržali, pa je usledila polemika. Korisnici su otkrili da se često susreću sa istim problemom, dok su pojedini stali na stranu kasirke.

"Dešava se da se ostane bez sitnih para, ne morate baš biti drski i bezobrazni ako vas neko kulturno pita da li imate možda sitno".

"Radio sam i ja sa parama. Da bih izbegao da nemam da vratim, pre posla u menjačnicu prvo razmenim svojih dve-tri-četiri hiljade i mirna glava. Ne mogu gostu u kafiću posle popijene kafe da kažem 'Nemam da ti vratim' i da on ide da razmeni. Šta pričate vi ljudi?".

"Pa znaš kako, za to je najmanje kriv taj što radi na kasi. Gazda, menadžer mu ne ostavi sitno u depozitu. I šta taj neko da radi? Ne može da ide da razmeni jer ne sme da napusti radno mesto. Tako da, nema potrebe da se tako istresa na te ljude".

"Neka zove gazdu da rasitni, nije problem, sačekaću".

"Kao osoba koja je radila u trgovini, sećam se da je to dolazilo periodično, da svi dolaze sa krupnim novčanicama, niko nema sitno. Onda se potroši ono malo što je bilo i baš je mučenje sakupiti. Odeš, rasitniš, ni oni tamo nemaju itd".

"Ja uvek ostavim i zaokržim račun. Dobro se dobrim vraća, jer kad su meni falila dinar-dva, pa čak i pet, rekli su da je u redu. Ko zna zašto je to dobro".

Šta vi mislite?

(MONDO)