Stil

JOŠ NIJE KASNO! EVO DO KOJIH GODINA RASTE PE*IS: Urolog otkrio koje PROMENE se dešavaju, neki ne veruju – A KAKO NOS?

Autor Maja Gašić

Otkriveno do kojih godina raste polni organ kod muškaraca.

Izvor: Shutterstock/TikTok/screenshot/androlog_msk

Doktor, urolog i bloger Andrej Ličagin, koji na TikToku objavljuje korisne savete za zdravlje, a otkriva i neke zanimljive činjenice o ljudskom telu, izneo je interesantnu teoriju o muškoj alatki. U jednom od videa je odgovorio na pitanje koje mu često postavljaju - do koje godine muškarca raste penis?

Doktor je objasnio da rast polnog organa kod muškaraca počinje formiranjem sekundarnih polnih karakteristika. To uključuje rast brade i brkova, promenu boje glasa (postaje grublji) i povećanje mišićne mase.

Obično proces puberteta kod dečaka počinje u dobi od 10-12 godina. Najaktivnija faza rasta pada u takozvano prelazno doba, što je 15-16 godina. U ovom trenutku se odvija ne samo aktivan fizički razvoj, već i brza proizvodnja hormona, koji igraju važnu ulogu u rastu polnog organa. Prema rečima doktora, oko 21. godine, rast penisa je završen. Nakon toga, njegova veličina ostaje nepromenjena.

Pogledajte i kako je dr Andrej sve objasnio...

Mnogi gledaoci su snimak šaljivo komentarisali, pa su prestanak rasta penisa povezali sa zvaničnim punoletstvom i dozvolom za kupovinu alkohola. 

"Pa zato alkohol možete da kupite samo od 21. godine, sad je sve kristalno jasno!"

Drugi su smatrali da je doktor "debelo" promašio vreme, da alatka kao i celo ljudsko telo, može da raste sve do 24, 25. godine:

"Pa, možda još ima nade. Nos stalno raste!"

U svakom slučaju, po komentarima korisnika mreža moglo je da se zaključi da je opšte mišljenje da veličina penisa jeste bitna, a da nije važno dokle njegov raste traje...

MONDO