Kao biginja

OVO JE OMILJENI PARFEM DŽENIFER ANISTON: Malo ljudi je čulo za njega, a kad ga stavi miriše kao BOGINJA u rajskom vrtu!

Autor Maja Gašić

Koji je omiljeni parfem Dženifer Aniston?

Izvor: Profimedia

Holivudska zvezda Dženifer Aniston koja u 53. godini izgleda daleko mlađe nego što joj piše u krštenici, veliki je zagovornihk zdravog života i prirodnog izgleda. Retko ćete je videti previše našminkanu, njen stil je kombinacija klasike i ležernog šika, najbolja frizura je dobro ošišana i čista kosa.

Budući da je veoma aktivna, koristi mnogo različitih mirisa u zavisnosti od raspoloženja. Jedan od njenih omiljenih parfema u tinejdžerskom dobu je bio "Anais Anais", možda najpoznatiji miris modne kuće Cacharel. Inače, ovaj parfem bio popularan osamdesetih i devedesetih goodina prošlog veka.  Volela je da ovo koristi kao tinejdžerka, i očigledno je podseća na to vreme. Kao dete, takođe je koristila "Miss Dior" od Christian Dior. Međutim, ovo je bio jedini parfem koji joj je majka dozvolila da koristi jer je navodno namenjen mlađoj populaciji. Dženife, je, po sopstvenom priznanju, često imala običaj da se ušunja u maminu sobu i kada ona nije tu, proba neki od njenih mirisa, a koji su joj bili zabranjeni.

Ova holivudska zvezda pobožava klasične i prirodne mirise, tako da dugi niz godina njen izbor pada na "Comme des Garcons 2". Ovaj neobičan miris pripada grupi kiparisnih cvetnih. Površinske note parfema su aldehidi, mandarina, čaj, anđelika i mate, u "srcu" su muskatni oraščić, magnolija, korijander, cimet, indijski lovor, mastilo i kim, a "donje" note su pačuli, kedar, tamjan, vetiver, ćilibar i labdanum.

Kakvi su kiparisni parfemi?

Ovi mirisi se najčešće sastoje od drvenastih nota, bergamota, hrastove mahovine, pačulija i labdanuma. Takođe kod ove mirisne grupe se mogu naći i cvetne i voćne note.

MONDO