Stil

OTKRIVENO KAKO JE NASTALA HALJINA O KOJOJ BRUJI SVET: Belu PRSKANJEM obukli za 8 minuta, a ova CAKA nikad nije viđena!

Autor Tamara Veličković

Bela Hadid napravila je opštu pometnju na Nedelji mode u Parizu, kada je nakon "prskanja" dobila haljinu u kojoj je prošetala modnom pistom!

Izvor: Profimedia

Bela Hadid i ono što se desilo na Nedelji mode u Parizu definitivno je glavna tema u svetu. Svetski mediji bruje o događaju koji se nikada do sada nije desio na modnim pistama, a reč je o haljini koja je nastala za osam minuta. Bela Hadid pojavila se samo u gaćicama, a potom su dva muškarca počeli da je prskaju belom bojom.

Niko nije ni slutio da će na taj način nastati fantastična haljina, a sada je otkriveno kako su kreatori uspeli da izvedu ovu proceduru. Reč je o 3D tehnologiji koju je osmislila kompanija "Fabrican Ltd" iz Londona, a 2003. ju je osnovao dr Manel Tores.

Njegova zamisao bila je da se stvori haljina koja "pristaje uz telo na čaroban način, poput druge kože". Tako je došlo do toga da njegova kompanioja danas proizvodi "materijal koji se raspršuje po telu", a ceo proces traje samo osam minuta. Objasnili su da je materijal napravljen od "kratkih vlakana povezanih polimerima i biopolimerima i zelenim rastvaračima koji nakon prskanja ispare, pa ostaje samo tekstil".

Verovali ili ne, ono što je najveći utisak ostavilo na javnost, jeste činjenica da stvorenu haljinu možete prati ili čak pretvoriti u neku drugu odeću. Iako je u početku bila namenjena isključivo za modne svrhe, kompanija "Fabrican Ltd" potvrdila je da ova tehnologija ima neograničenu primenu.

"Želeli smo da ovaj trenutak posvetimo dr Toresu, jer toliko poštujemo ono što radi. Osećali smo da je apsolutno neophodno da on vodi nastup, a nama to čini iskustvo još magičnijim", istakao je kreativni direktor brenda Arnaud Vailant.

Međutim, na društvenim mrežama su se našli oprečni komentari, koji nisu baš delili viziju slavnog dizajnera. Mnogi su smatrali da "nema potrebe za ovakvim vulgarnostima" i pitali se "dokle će najveći modni hit biti gole žene na reviji".

Pogledajte kako je Bela izgledala:

(MONDO)