VIDEO

KAKO SE KORISTE GRANULE KOJE VEŠ ČINE MIRISNIM 12 NEDELJA: Bezbedne su za sve materijale, a caka je nikad PROSTIJA!

Autor Tamara Veličković

Ukoliko želite da vam veš miriše jače i bolje, primenite vrlo jednostavan trik - mirisne granule!

Izvor: YouTube/screenshot/Is It Worth It?

Da li ste ikada nekome pozavideli na mirisu veša i pitali se kako mu to polazi za rukom? Možda ste pomišljali da ne koristite dobar prašak za veš i omekšivač, ali najnovija caka može da bude glavni krivac. U marketima, prodavnicama i brojnim drogerijama zaživela je kupovina mirisnih granula ili kuglica za veš.

Police prodajnih objekata su pune, postoji nekoliko vrsta i sve više žena ih kupuje. O čemu se zapravo radi, čemu služe i kako se koriste? Mirisne granule za veš su zapravo pojačivač mirisa tokom pranja. Najbolje je da izaberete one koje su istog mirisa kao omekšivač koji već koristite, kako se različiti mirisi ne bi mešali i dali vam neželjeni rezultat.

Ove granule obećavaju miris i do 12 nedelja nakon pranja, a bezbedne su za sve boje i tkanine! Koriste se vrlo lako: pre nego što napunite veš mašinu odećom, sipajte granule u čep ambalaže i prospite po bubnju. Stavite garderobu koju želite da operete, uključite željeni program i to je sve!

Čim se završi pranje, primetićete koliko je miris pojačan odmah po otvaranju veš mašine! Ipak, ukoliko ne osećate ništa, onda dobro proverite gumu koja se nalazi na otvoru mašine. Ako je niste prali više od pola godine, odmah to učinite!

Guma, koja pravi vakum kada zatvorite vrata mašine, može da postane pravi raj za buđ i bakterije koje se tu skupljaju. U pregibima gume zadržavaju se voda, prljavština i delići tkanine veša koji se pere, što stvara idealne uslove za razvoj mikroorganizama. Temeljno prebrišite unutrašnjost gume razblaženim alkoholom bar jednom mesečno. Ukoliko veš perete na nižoj temperaturi, povremeno uključite praznu mašinu i to na maksimalnih 90 stepeni kako bi vrela voda očistila i bubanj.

Pogledajte kako se koriste mirisne granule za veš:

Granule za veš
Izvor: YouTube/Is It Worth It?

(MONDO)