Šok!

MUŽ JE KRIŠOM KUPIO STAN I UKNJIŽIO GA NA IME SVOJE MAME: Irina traži razlog, ali zbog jednog joj kažu - ZOVI ADVOKATA!

Autor Maja Gašić

Ispovest Irine koja se našla u neobičnoj i zabrinjavajućoj situaciji. Njen muž je sakrio da je kupio stan...

Izvor: Srdjan Randjelovic/Shutterstock.com/MONDO/Uroš Arsić

Ispovest jedne Ruskinje o neobičnom gestu njenog supruga izazvala je buru na forumu na kom se ispovedila. Komenatri i saveti koje je dobila uglavnom su bili jednoglasni - želi razvod! Evo šta je njen suprug uradio što je za mnoge bio znak za uzbunu...

"Moj suprug Andrej i ja smo u braku već 18 godina, delimo tugu i radost, jednostavno ja sam njegova i on je moja srodna duša. Makar sam tako mislila", započinje Irina svoju ispovest.

"Na početku smo živeli u porodičnom hostelu, zatim smo uspeli da kupimo stan pod hipotekom. Dvosoban je, sasvim dovoljno prostora i za mene, njega i našu ćerku koja sada ima 15 godina. Ne mogu da kažem da smo bili siromašni, ali živeli smo skromno. Uvek sam podržavala muža, a vremenom su on i njegovi školski drugovi osnovali svoj mali, ali prilično stabilan biznis."

"Ranije sam uvek maštala o tome da imamo još neku nekretninu, da je izdajemo i imamo konstatan priliv novca koji će nam uvećati kućni budžet. U ovim turbulentnim vremenima, nekretnine su jedino u šta vredi ulagati. Ovome me naučila moja baka koja je bila ekonomista. Osim toga, naša ćerka će za nekoliko godina možda udati, bilo bi dobro da imamo i neki svoj, makar i mali stan", priča Irina.

Ideju o kupovini još jednog stana nekoliko puta je "nabacivala" suprugu. 

"Razgovarala sam sa Andrejem o ovome više puta. Uvek je odgovarao da ne treba da brinem - rešićemo pitanje kad bude vreme. A ćerka neka sad živi sa nama, bolje je da nam bude 'pred očima'. Svatla sam da mudro rezonuje i osećala sam se apsolutno mirno. Sve dok nisam čula razgovor mog muža i njegove majke."

Otkrivanje tajne koja joj je srušila svet

O tome kakav je odnos imala sa svekrvom, Irina kaže da je bio korektan. 

"Moj odnos sa svekrvom je, rekla bih, učtivo neutralan. Upravo onaj slučaj kada je loš mir bolji od dobre svađe. Dobro je što nismo morali da živimo zajedno - naša porodica ovo sigurno ne bi preživela. Naša ćerka nema nikakav odnos prema svojoj baki, niti mislim da gaji neka osećanja i ovo je obostrano. Ni svekrva nije baš 'luda' za svojom unukom. I ovo smo rešili tako što smo ograničili posete baki, idemo kod nje samo praznicima. Po njoj, sve što radim nije dobro - loše kuvam, kuća mi nije dovoljno čista, a dete nije vaspitano."

Prvi znaci sumnje pojavili su se kada je čula svekrvu i muža kako razgovaraju o "nekom" stanu...

"Tako sam jednog dana čula muža i svekrvu kako pričaju o nekom stanu. Muž je nekoliko puta ponovio nešto što je zvučalo kao 'nekretnina Jana', 'prijatelj će se pobrinuti', 'prozori su sa dve strane'. Na moje zaprepašćenje, Andrej mi je mirno objasnio da pomaže Pavelu (svom poslovnom partneru) da kupi stan za svog sina. A u komšiluku najbolje prijateljce moje svekrve se upravo prodavao stan, pa su se konsultovali. Tada nisam sumnjala, ali mi je bilo nekako neprijatno što mi muž to nije rekao dok sama nisam načula."

Istina izlazi na videlo

"A onda se ispostavilo da uopšte nije sve onako kako mi je predstavljeno. Moj muž je kupio baš taj stan, odnosno, pošto nije mogao bez moje saglasnosti, dao je novac svojoj majci, a ona je kupila stan i uknjižila ga na sebe! Moj voljeni muž Andrej, otac mog deteta, kupio je stan na ime svoje majke! Kad sam ga suočila sa istinom, dao mi je neko objašnjenje da ne možemo da ga prepišemo na nas jer šta ako se nešto desi firmi, pa počnu da nam popisuju imovinu, ostaćemo bez igde ičega. Pričao je i o porezima koje penzioneri ne plaćaju na nakretnine."

"Ne razumem baš sve ovo, ali sam razumela samo jedno: novac mog muža, odnosno naš, potrošen je na stan koji nije naš. Šta ga je sprečilo da kupi novi dom za svoju ćerku? Usledila su neka objašnjenja da bi ga baka svakako prepisala unuci, neke nerazumljive i nelogična teorije... Stan je, koliko znam, prazan, čuva ga prijateljica moje svekrve koja živi u istoj zgradi. A šta ako je taj stan kupio za ljubavnicu? Osećam se jako loše. Ne mogu da se oslobodim sumnji, osećaja da sam izneverena, prevarena... Nije se konsultovao sa mnom, nije ga bilo briga šta ja mislim. Moj sopstveni muž je sakrio tako veliku tajnu od mene...", završila je svoju ispovest Irina. 

Njena priča je podstakla mnoge na forumu da se oglase i iskreno joj kažu šta misle.

"Tvoj muž priprema teren za razvod. Nemoj da se iznenadiš ako ima i ljubavnicu za koju je kupio stan", "Priprema plan za bekstvo. Nema šta drugo da bude", "Žao mi je zbog svega kroz šta prolaziš, ali mislim da bi bilo najbolje da unajmiš advokata... Ovo ne zvuči dobro", komentarisali su.

A šta vi mislite?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

MONDO