Oprez

GURU NOVAKA ĐOKOVIĆA UPOZORIO DA SE DANAS PRIPAZITE: Pomračenje Sunca jako utiče - evo šta nikako NE SMETE da uradite!

Autor Tamara Veličković

Žarko Ilić, guru Novaka Đokovića, otkrio je šta danas ne smemo da radimo i čega moramo da se pripazimo uoči pomračenja Sunca.

Izvor: Profimedia

Danas je u isto vreme mlad Mesec i pomračenje Sunca, a Žarko Ilić, guru Novaka Đokovića iznenadio je neobičnim savetima. Žarko je duhovni učitelj koji je Novaka Đokovića podučio japanskoj tehnici isceljivanja. Lekar, doktorant medicinskih nauka sa značajnim iskustvom u istraživanju ljudske psihe, upozorio je da danas ne dozvolite negativnim uticajima da upravljaju vama.

"Danas, 25. oktobra je u isto vreme mlad Mesec i pomračenje Sunca koje ima veoma jak uticaj na naše energetsko telo, zato se treba pripaziti. Između 11:22 i 13:37 je eklipsa - vrhunac zračenja", napisao je Žarko Ilić na svom Instagram profilu, a potom je podelio neobične savete:

"U ovom periodu ne treba jesti, niti pripremati hranu. Prema mogućnosti, ne izlaziti napolje. Ovo vreme treba provesti u miru, molitvi ili nekoj duhovnoj praksi. Treba se okupati pre i posle pomračenja, a ne treba jesti, niti kuvati tokom ta dva sata. Treba se pritajiti, ništa ne počinjati. Period kontaminacije - negativan uticaj pomračenja počeo je 24. oktobra od 23:22. Ne potpadajte pod izazove negativnih emocija", napisao je Žarko.

Guru Novaka Đokovića izazvao je burne reakcije ovom objavom, a onda se u sledećem storiju nadovezao sa dodatnim objašnjenjem.

Izvor: Instagram/zarko.ilic

"U pravu ste, nije potkrepljeno novom naučnom istinom. Svako ima izbor da odluči da li će provesti dva sata u miru, razmišljajući kako može biti bolji čovek, odolevajući izazovima negativnih emocija trigerovanih spoljašnjim nadražajima ili uobičajeno živeti svoj dan. Molim svakoga da dobro prouči i istraži sve u šta će verovati", napisao je Žarko i dodao:

"Ja verujem u neka znanja stara hiljadama godina koja mi često daju više objašnjenja od savremene nauke, čiju sam doktorsku tezu uspešno odbranio, stare par desetina godina. U svakom slučaju, krajnja tvrdnja i osporavanje nečega nisu dobri i više govore o onome ko govori nego o onome šta govori", poručio je Žarko Ilić.

Izvor: Instagram/zarko.ilic

Podsetimo, pre nekoliko godina, posle jednog meča u kojem nije ličio na sebe, Novak je sa Žarkom otišao u Veliki kanjon u Nevadi. Tom prilikom istakao je da strmim liticama nacionalnog parka prosto struji energija sa svih strana.

"Veliki kanjon jedno je od najmoćnijih mesta na svetu. Taj mir i veza sa prirodom su neverovatni" rekao je američkim novinarima.

(MONDO)