Stil

3 KORAKA ZA PRIPREMU KAFE POPUT PROFESIONALACA: Brže i jednostavnije, a ukus neuporedivo bolji!

Izvor Promo

„Ne znam kako bih mogao da živim bez kafe, zaista ne znam“ rečenica je koja je zapisana u vremenu, a koju su milijarde ljudi širom sveta prihvatili i ponosno, a često nesvesno, izgovarali. Kultura ispijanja kafe je globalna i prevazišla je više nacija.

Izvor: Promo

Retko ko sme da se usudi i kaže da ga nikada u životu nije probudio opojni miris magičnog i omiljenog napitka mnogih. Njegovu aromu i ukus koji budi sva čula vrednuju od davnina, pa nikoga ne čudi nadimak koji poseduje: braon zlato.

Da li vas iznenađuje podatak da u toku jedne godine popijemo 500 milijardi šoljica kafe? Koliko je njena tradicija rasprostranjena, možete sami da zaključite: izgovorite „espresso“ bilo gde u svetu. Prevod ne postoji, jer čitav svet priznaje moć koju ova reč poseduje. Bilo da potiče iz Brazila, Kolumbije, Indije ili bilo kog mesta koje možete da zamislite, svako ima svoj omiljeni način pripreme i ukus kojim započinje dan.

Izvor: Promo

Ako pitate profesionalne bariste šta je potrebno za savršenu kafu, daće vam mnoštvo saveta i trikova koji se kriju u toploti šoljice, temperaturi mleka, cakama za postizanje pene, načinu mešanja, ali šta ako neko sve ovo radi umesto vas, i to sa zadovoljstvom? Upravo ovakva kafa može svako jutro da vas sačeka, a za to je zadužen De‘Longhi aparat za koji vam profesionalne veštine nisu potrebne. Verovatno vam je poznato da Italijani sebe nazivaju „profesorima kafe“, što nije daleko od istine. Aparat za kafu je italijanski izum, a De‘Longhi ima uređaje sa tipičnim italijanskim dizajnom i posebnim detaljima, pogodnostima i vrhunskim performansama.

Ovi aparati predstavljaju pametnu tehnologiju koja će sve uraditi umesto vas. Bilo kakvu kafu da volite, pripremiće je po vašem ukusu i željenoj aromi. Ukoliko primenite samo tri ključna koraka na njima, uverićete se da će prvi gutljaj tog napitka osvojiti sva vaša čula.

Izvor: Promo

1. Prženje kafe
Ukus kafe umnogome zavisi od načina prženja. De‘Longhi čuva svežinu svake vrste zrna, izvlači najbolje iz njega i donosi širok izbor aromatičnih ukusa. To postiže zahvaljujući osam načina u podešavanju mlevenja i tri nivoa temperature. Samo nekoliko klikova doneće vam užitak vrhunskog espresa, kapućina i mnogih drugih napitaka od kafe.

2. Kuvanje
Kada se sveže mlevena kafa i topla voda spoje, dolazi do kuvanja koje igra ključnu ulogu u rezultatu ukusa. Aparat će umesto vas servirati neodoljivu teksturu, mlečnu i kremastu penu i ujedno zadržati sve blagodeti koje ovaj napitak sadrži. Na vama je da ovaj inovativni način pripreme prepustite uređaju koji će vam pružiti opciju da izaberete između blage, srednje ili jake arome.

Izvor: Promo

3. Pena
Svaki ljubitelj kafe zna da ono što je šlag na torti, to je pena na kafi. Mnogima omiljena, a deluje kao najteži korak u pripremi. Međutim, De‘Longhi će definitivno zameniti i vašeg omiljenog baristu koji vam tako savršeno spremi napitak za buđenje. Verovali ili ne, ovi aparati za kafu pružaju zabavnu igru sa penom koja se posle mleka pretvara u čistu umetnost!

Izvor: Promo

Kafa ima svoje čarobne prednosti za raspoloženje, telo i zdravlje. Odličan je antioksidans koji podstiče moždane aktivnosti, koncentraciju, ubrzava proces obrade informacija u mozgu i drži nas budnima. Iskoristite moć koju poseduju De‘Longhi aparati i uživajte u najfinijim „perfetto“ napicima koje će pripremiti na brz i lak način. Na vama je samo da se prepustite gutljaju i omiljenoj aromi koja će vas buditi svako jutro!

Izvor: Promo

Tagovi