Šta raditi?

SNAJKA MI KRADE STVARI I NOVAC: Devojka se požalila na mrežama, stiglo najluđe rešenje - WC ŠOLJA I KATANAC!

Autor Maja Gašić

Na Reditu je pokrenuta diskusija o veoma neprijatnoj situaciji. Jedna devojka se požalila na snajku koja joj krade stvari.

Izvor: Shuttetstock/Reddit/screenshot

Na društvenoj mreži Reddit naići ćete na brojne diskusije o raznoraznim temama. Korisnici ove mreže obično "istresu" svoje najgore muke, ćesto vezano za porodicu i ljubav, a onda drugi članovi kažu svoje mišljenje i udele savet. Naravno, uz dosta humora.

Nedavno se na ovoj mreži požalila jedna devojka, a problem je sa snajkom, odnosno bratovom suprugom, koju je optužila da joj "krade" stvari... Evo u kakvom se problemu ona našla...

"Ukratko, snajka je relativno skoro prešla da živi kod nas. Koliko god se trudila da stvorim neki normalan odnos s njom, devojka jednostavno odbija. Tek odskoro su počele da mi nestaju lične stvari i večito ih nalazim kod nje. Bez pitanja mi uzima i odeću i šminku i novac i sve što može da nađe, a da joj je korisno. A svaki put kad je pitam da nije videla to nešto što mi fali, pravi se luda sve dok ne nađem tu stvar kod nje. I nakon toga se pravi kao da se ništa nije desilo i nastavlja po starom. Niko od mojih ukućana ne želi ništa da preduzme povodom toga, a ne želim da krijem svoje stvari u sopstvenoj kući i da me neka šifra od osobe pravi budalom. Šta mogu da uradim?", upitala je ova korisnica Reddita. 

Ispovest sa Redita o snaji koja krade
Izvor: Reddit/screenshot

Usledila su praktična rešenja ovog problema...

"Ako si ti vlasnik nekretnine, da je izbaciš. Ako nisi, da se iseliš. Policija sigurno neće da se bakće karminima i rajfovima. Ako si maloletna - zaklučaj sobu/ormar. Roditeljima dva, tri puta objasni šta je bilo, ali ako oni ne reaguju onda samo sve zaključaj. Sa takvim ljudima kao snajka se ne vredi svađati, oni to vole."

"Stavi katanac, to je najlakše i najvidljivije, šalje poruku. Sa stokom ne možeš lepo."

A na pitanje jednog korisnika šta njen brat, odnosno suprug problematične žene kaže na sve, ova nesrećna devojka je rekla:

"Ne vidi ništa loše u tome, nekad joj i pomogne!"

A, naravno, neki su smatrali da je bezobrazluk jedini način da se izbori sa ovakvom nesnosnom osobom.

"Umoči karmin u WC šolju, snimi i pokaži joj kad nađeš kod nje. Ponovi za sve stvari koje ti krade. Pare nosi sa sobom ili stavi na račun u banci."

A šta biste vi uradili?

MONDO