Kakav odgovor!

SVETSKI MODNI BREND TUŽI PO*NO GLUMICU! Jednom rečenicom ih spustila - NE TANGIRA SE S PRAVOM?

Autor Tamara Veličković

Francuska modna kuća Christian Dior Couture odlučila je da tuži glumicu filmova za odrasle Điđi Dior, jer ne želi da "poništi svoje ime i prezime".

Izvor: Instagram/gigidiorsfw

Svi znamo za svetski poznati brend Chirstian Dior koji odiše luksuzom, elegancijom, visokom modom i pravim kvalitetom kome teže svi brendovi ovog sveta. Članovi kreativnog tema su se menjali, smenjivali, odlazili i dolazili, ali prepoznatljivo ime nije - nikada.

Igrom slučaja, porno glumica Điđi Dior deli prezime sa modnim brendom, a sada je francuska modna kuća podnela tužbu, tražeći poništenje imena i tvrdeći da ono šteti njihovom poslovanju. Ipak, niko nije očekivao da Điđi neće mariti za ovu vest. Naprotiv, dala je veoma interesantan odgovor koji dokazuje da se ne tangira.

"Ovo je smešno, moje ime nema nikakve veze s modom i, što je još smešnije, ono što radim obično ne uključuje odeću", rekla je glumica koja je prošle godine podnela zahtev da se njeno ime zaštiti. Zahtev je odobren 20. septembra 2022. godine i glumica uspešno koristi svoje ime i prezime: na ličnoj web stranici, OnlyFans platformi i svim profilima na društvenim mrežama.

"Pre nekoliko nedelja, 18. oktobra, primila sam obaveštenje od Christian Dior Couture da su se žalili na moje odobrenje zaštitnog znaka i tvrde da se ime Dior na ovaj način narušava", kazala je. Điđi, koja je u industriji za odrasle tek dve godine, rekla je da je podnela zahtev za zaštitu umetničkog imena kako bi sprečila druge od krađe njenog brenda.

Bivša njujorška manekenka i glumica, koja je samohrana majka s četvero dece mlađe od 12 godina, rekla je da joj je teško zbog svega.

"Izgradila sam brend oko tog imena, ono je postalo ja i moja reputacija, tako da je stvarno teško pomisliti da ću možda morati da krenem od nule i sve promenim", zaključila je.

(MONDO)