Životna priča

IMAO SAM DVA PUTA A IZABRAO SAM NAJGORI: Bodibilder otkrio paklenu istinu o steroidima - zbog njih SAM SVE IZGUBIO!

Autor Teodora Boškovski

Bodibilder je priznao kakve je sve posledice osetio na sopstvenoj koži, nakon uzimanja steroida. Ovo je njegova priča!

Izvor: Instagram/joshwilliams

Bodibilder i model sa Novog Zelanda, Džoš Antonio Vilijams, odlučio je progovori o izazovima i teškim posledicama sa kojim se susreo uzimajuću anaboličke steroide.

Nakon što mu je prijatelj preporučio doping, Džoš je i sam počeo da ga konzumira verujući da će mu to doneti uspeh u bodibildingu. Šest mesci od početka korišćenja, on je pobeđivao u takmičenjima. I tako, dok je na jednom zauzeo prvo mesto, u drugom je osvojio srebro. Uspesi su se nizali, ali kratkotrajno!

Brzo su usledile i negativne posledice korišćenja steroida. Džoš je usled povećanog nivoa testosterona imao napade besa. I dok su ostali takmičari nizali uspehe, on je propustio priliku da dobije tzv. "profesionalnu karticu" koja sleduje naprednim bodibilderima.

"Kada si mlad, tu su izlasci, žurke i dosta opijanja, a kada se alkohol pomeša sa testosteronom iz steroida, dolazi do agresije sa kojom sam se i sam susretao", objasnio je Džoš. Kako je i sam rekao zbog toga je upao u depresiju i socijalnu anksioznost, jer su ga se ljudi plašili i izbegavalI zbog agresivnog ponašanja.

Vilijamsa su polako počeli i da izbegavaju i bliski prijatelji, kao i vežbači, s obzirom da je držao personalne treninge, a novac je takođe počeo da mu izmiče iz ruku. Modne agencije su mu poništile ugovore, jer je izgledao ogroman za jednog modela. Da stvar bude još gora, on je doživeo i druge promene na sebi: kosa je počela da mu opada, upao je u depresiju, imao je suicidne misli, a testisi su mu se smanjili, kao i libido.

Danas, bodibilding se s novim merama, poput testova za doping promenio, za razliku od pre sedam godina kada je uzimanje steroida bilo potpuno normalno. Nakon nemilih posledica sa kojima se Vilijams susreo, odlučio je da stavi tačku na sve to.

"Tada, kada sam prestao sa uzimanjem steroida, imao sam osećaj da su svi utrošeni sati i sati vežbanja odjednom nestali", rekao je on. Sada, Vilijams pomaže ljudima da na prirodan način dostignu svoje ciljeve što se tiče fizičkog izleda.

 Ispod slike koju je postavio na društvenim mrežama, napisao je reči upozorenja svim mladim ljudima:

"Nerealni standardi slike tela su ovekovečeni kroz društvo putem društvenih mreža i medija. Uz sve kroz šta sam prošao i sve što sam naučio, osećam obavezu da podelim svoju priču i konačno sam skupio hrabrost. Ovo levo sam je pre sedam godina, spreman za takmičenje. U očima mi se vidi, da sam bio daleko od zdravog... U bodibildingu sam imao dva izbora: ili da se takmičim prirodno i verovatno bez nagrade, ili da uzmem steroide i pobedim. Naravno izabrao sam ovo drugo. Bio sam mlad i naivan, a ceo moj život se raspadao, moj posao je patio i moji odnosi sa ljudima", napisao je on.

Pogledajte u galeriji kako Vilijams nekada izgledao, a kako izgleda sada:

(MONDO)