Kućni trikovi

IZVADILI STE TEPIH ZA ZIMU, A NA NJEMU HAOS? Majstor otkrio BRZ I JEFTIN trik za skidanje tragova - trebaće vam VILJUŠKA

Autor Teodora Boškovski

Pogledajte kako lako da se otarasite tragova na tepihu!

Izvor: TikTok/screenshot/cleanthatup

Kako nam polako dolazi hladnije vreme, obično mnogi pribegavaju postavljanju tepiha u svojim domovima kako bi im bilo toplije. Međutim, usled stajanja negde u podrumima, ormarima ili u nekom kutku kuće, na njima su još od prošle sezone mogli da ostanu određeni tragovi nameštaja.

Znate kao onda kada se utabaju nogare od stola ili kauča na njemu... Međutim i tome postoji rešenje i to samo za nekoliko sekundi možete da uklonite udubljenja na tepihu. Brendon Plešak koji pripada trećoj generaciji porodice koja se bavi održavanju higijene i nudi usluge čišćenje raznim subjektima već 40 godina otkrio je malu tajnu velikih majstora.

A za ovaj trik potrebne su vam svega tri stvari - pegla, peškir i viljuška. Postavite peškir na trag na tepihu, zatim zagrejte peglu i polako pritiskajte preko njega na problematično mesto. Za kraj, uzmite viljušku i nežno izgrabuljajte oštećeno mesto uzduž i popreko i videćete kako je neravina nestala.

Pogledajte u videu kako je majstor to uradio:

(MONDO)