FOTO

I SRBI NAVIJAČICU ZA TRKU IMAJU! NADMAŠILA HRVATICU I POLJAKINJU NA SP: Katar oduševljen - "Kad ŠAJKAČOM mamiš uzdahe"

Autor Tamara Veličković

Srpkinja ukrala poglede sa tribina na Svetskom prvenstvu!

Izvor: Profimedia/Hasan Bratić

Atraktivne lepotice znaju kako da privuku pažnju - navijanjem i podrškom koju pružaju svojoj zemlji dospele su i u svetske medije. Zahvaljujući lepoti strani mediji bruje o njima, a među prvima bila je Ivana Knol, navijačica Hrvatske. Proglasili su je najzgodnijom navijačicom u Kataru, a onda joj je titulu preuzela Poljakinja Marta Barcok.

Ipak, i Srbija je imala veliku podršku lepotica. Veliku pažnju tribina privukla je devojka u šortsu i majici sa natpisom "Srbija" koja je držala srpsku zastavu. Lepa brineta je stavila šajkaču na glavu, a mnogi već uveliko pišu da je definitivno najlepša navijačica na Mundijalu.

Reprezentaciju Srbije bodrio je veliki broj navijačica i evidentno je da su se neke majstorski potrudile da budu u nacionalnoj odeći. Inače, psiholozi kažu da navijanje pruža osećaj povezivanja sa drugim osobama. Osim toga, ističu koliko je navijanje dobro za mentalno zdravlje, a nema sumnje da naši reprezentativci uživaju kada su ovakve žene na tribinama.

"Već godinama psiholozi znaju da je osećaj pripadništva važan za celokupno zdravlje. Posećivanje utakmica i navijanje vam omogućava da se povežete sa drugima, a da za uzvrat dobijete bolje mentalno zdravlje. Kada se navijači jednog tima sretnu, čak iako se ne poznaju, oni se neretko pozdravljaju, a cela ta atmosfera jednostavno im poboljšava raspoloženje, pruža im osećaj povezanosti sa okolinom", rekao je profesor sportske psihologije Danijel Ven sa Marej Stejt Univerziteta.

Pogledajte kako izgleda čuvena navijačica Srbije:

(MONDO)