Razlog za brigu?

SRBI OČAJNI ZBOG NAJGORE STVARI KOJA IM SE DESILA U 2022: Većina složna u jednom, TRPE posledice - pronalazite li se?

Autor Tamara Veličković

Koja je najbolja, a koja najgora stvar koja vam se desila u 2022. godini?

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Još jedan osvrt na 2022. godinu. Radujemo se novom početku, postavljamo planove i trudimo se da uvedemo promene koje dugo želimo. Iako smo ispratili staru godinu, valja napraviti još jedno, njeno poslednje sumiranje. To su učinili Srbi. Sve je počelo od objave na Reditu, kada je jedan korisnik pitao ostale:

"Najbolja i najgora stvar koje su vam se desile ove godine? Pesimisti će reći da je rano za sumiranje. U svakom slučaju, koja dobra i loša su vam obeležile godinu?", glasila je objava jednog korisnika. Usledili su brojni komentari i ako je suditi po njima, većina je napredovala kada je posao u pitanju.

Istakli su da su ispunili razne stvari koje su planirali poput dodatnih kurseva, edukacije, promene posla... Ipak, većina je za najgoru stvar koja im se desila navela da im je narušeno zdravlje. Dok su jedni imali tegobe koje su uspeli da reše, drugi priznaju da je stres uticao na mentalno zdravlje. Evo šta su pisali:

Izvor: Reddit

"Diplomirala (stresno, al' uspešno), promenila frizuru za koju sam se dve godine premišljala, našla posao daleko od struke koji mi je resetovao moždane postavke. Upoznala sam nove ljude, razočarala se. Sve je ovo i dobro i loše u suštini. Na kraju krajeva, preživela, dosta od mene", "Najbolja: krenuo da učim nešto što sam oduvek želeo da naučim, ide mi dobro i nisam odustao. Najgora: smrt oca", "Najbolja: napokon kupio svoja kola. Putovao u inostranstvo prvi put od početka korone i to dva puta. Počeo ozbiljnije da vežbam,i verovatno sam u najboljoj formi do sad u životu. Najgora: blago oćoravio, a ceo život me pratio odličan vid. Nisam još uzeo naočare, ali biće mi baš identitetska kriza da se naviknem na takav izgled", pisali su ljudi...

"Dobio dijabetes zbog stresa iz porodice", "Najbolja: ponovo počeo da treniram, najgora: meseci hroničnog umora i blage depresije zbog kojih sam i počeo sa treniranjem", "Najgore: Ostao bez najboljeg posla koji sam ikada imao, mnogo problema sa zdravljem, ispao iz fizičke forme totalno, ostavila me devojka posle 7 godina, porodični problemi", "Najbolja: povišica i odlazak na Kubu. Najgora: otkrivanje benignog tumora", pisali su...

Šta je vama obeležilo 2022. godinu?

(MONDO)