Trikovi

KAKO DA SMANJITE VELIKE FARMERKE, A BEZ KROJAČA? 2 jednostavna trika u pranju ih super skupe – STOJE KAO SALIVENE

Autor Maja Gašić

Kako skupiti farmerke prilikom pranja da dobijete veličinu koja vam odgovara? Veoma je jednostavno!

Izvor: Shutterstock/conzorb

Obično se dešava da nam se u pranju skupi ono što nam stoji kao saliveno i čemu nije potebna korekcija u veličini. A kako da postignemo obrnuto, da smanjimo odeću koja nam je velika, ali bez krojača - prostim pranjem i da li je to uopšte moguće? Stručnjaci kažu da jeste, a obradovaće vas vest da je izvodljivo na odevnom predmetu koji je zapravo najteže suziti i smanjiti - farmericama!

Topla metoda

"Da bi se materijal skupio, ključna je toplota, tačnije temperatura vode i sušenje u mašini", kaže Hejli Abrams, stilistkinja i osnivač "The Wardrobe Consultant".

"Najlakši i najbrži način da skupite teksas je da ga operete i osušite na najvišim mogućim temperaturama. Upravo treba da uradite ono što izbegavate sa džemperima - da ih operete u vreloj vodi i stavite u mašinu za sušenje".

Starinsko prokuvavanje

Starinska tehnika jeste da farmerice operete "ručno", tačnije potopite ih u lonac ključale vode i "kuvate" na šporetu, način koji su naše bake promenjivale. Nakon toga je najbolje da ih prosušite u sušilici.

"Kuvanje farmerki 20 do 30 minuta, a zatim njihovo sušenje u mašini, obično će ih skupiti brže i više nego da ste ih samo oprali u mašini i osušili", napominje Abrams.

MONDO