PAKUJTE KOFERE!

ROBOTI VAS USLUŽUJU, JEDETE NAJBOLJU ČOKOLADU I IDETE U ZAMAK! MONDO vas vodi kroz Sloveniju, ovo NE SMETE da propustite

Autor Nemanja Stanojčić

Ako odlučite da odmor provedete u Sloveniji, onda morate da posetite i Bled i Radovljicu!

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Slovenija, zima, vino, najbolja čokolada ikada i roboti koji vam donose porudžbine! Zvuči kao neka fantazija ili priča iz daleke budućnosti, ali nije tako. U pitanju je sadašnjost i to u komšiluku - u Sloveniji! MONDO vodič vam donosi još mesta koja morate da obiđete, Bled i Radovljicu. Saznajte i zašto!

Krenućemo od drugog dela puta, od Bleda. Savršeno ušuškanog mesta koje uveče deluje kao bajka. Predivno osvetljen zamak, jezero i šetalište sa ogromnom jelkom i ukrasima i raznim suvenirima koje možete da kupite. Savršeno mesto za šetnju i uživanje, sve u jednom. Kada na to dodate i jedan detalj koji je srpskim novinarima privukao ogromnu pažnju. Zahvaljujući "MGM Media optima grupi" našli smo se na ovom putovanju, a kada smo ušli u hotel "Park", dočekala nas je jedna neverovatna poruka u liftu. "Dragi gosti, ponekad će videti mene, PUDU robota u ulozi rum servisa. Zamolili bismo vas da ga pustite prvi da izađe, jer još uvek nije naučio sve manire", stajala je šaljiva poruka. Na početku bili smo zbunjeni, nije nam u potpunosti bilo jasno, ali je odgovor stigao vrlo brzo.

U jednom od šest spektakularnih hotela koje poseduje "Sava grupa", mogli smo da vidimo zaista nešto neverovatno. Robote koji rade kao konobari. Nije šala zaista je tako. Kada smo stigli na večeru videli smo ih, rade odlično, potvrdili su nam to i radnici u hotelu "Mnogo nam pomažu", dobacio je jedan od konobara. I stvarno je tako, mogli smo da ih vidimo kako donose porudžbine, kako nose tanjire u kuhinju na pranje. Toliko su nam bili zanimljivi da smo napravili i interesantan snimak o tome, možete ga pogledati ispod i uveriti se kako to izgleda.

U ovim hotelima su i sjajni bazeni i saune, a pre ili posle te vrste opuštanja, imaćete šta da vidite na Bledu. Bledski dvorac je nešto što jednostavno morate da vidite, savršen pogled, jezero, čist vazduh. Nećete zažaliti. Doduše, uspon nije baš jednostavan, zbog toga obavezno ponesite flašicu sa vodom, zatrebaće vam. Ne pitajte kako znam... Ponesite vodu, spremite telefone i uživajte u savršenom pogledu i prirodi u svom najboljem izdanju.

Ako krenete na Bled, morate da posetite i jedno malo mesto, postoji mnogo SLATKIH razloga da to učinite. Zove se Radovljica i ima oko 8.000 stanovnika. Zašto ovde? Probaćete najbolju čokoladu ikada, sa tim se slažu svi oni koji su osetili to savršenstvo ukusa. Neverovatne mešavine ukusa, odlična čokolada i sve to se pravi ručnu. U fabrici čokolade - "Radolška čokolada". Ova kuća čokolade je nešto savršeno i nećete zažaliti, uz to je porodični posao što samo dodatno daje na značaju i trudu koji je uložen.

I to nije sve, tu je kuća "Lectar", tamo se prave medenjaci koji će vas oduževiti. U ovoj kući je Jakob Krivić 1766. otvorio prvu radionicu i pekaru medenjaka koja i danas radi. Tu je i pčelarski muzej u kom možete da naučite mnogo toga, prvenstveno o značaju očuvanja pčela i zdrave životne sredine kako za njih tako i za ljude. Ovo malo mesto vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Ako niste odlučili gde ćete za praznike, ova kombinacija će vam sigurno prijati, a ako volite skijanje, tu je Kranjska Gora.