Milioneri

ŠTA BISTE URADILI DA DOBIJETE SEDMICU NA LOTOU? Proćerdali na putovanja, uložili u nešto ili živeli kao beg (ANKETA)

Autor Teodora Boškovski

Da vi dobijete sedmicu na lotou, na šta biste ga najradije potrošili?

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Juče je jedan srećni dobitnik sa Čukarice, zahvaljujući sedmici na Lotou, postao bogatiji za tri miliona evra i 1,6 milion dinara sa pogođenih sedam šestica. Na njemu ostaje kako će taj novac da potroši, ali se već sada na Internetu pokreću razne špekulacije oko toga.

Mnogi se stavljaju u njegovu kožu i već razmišljaju na šta bi mogli da potroše toliki novac kada bi ga dobili u igrama na sreću. S druge strane, iz mnogih životnih priča mogli smo da saznamo kakva je sudbina zadesila loto dobitnike.

Finansijski stručnjaci često ukazuju na tzv. "prokletsvo lutrije". Bilo je dosta primera ljudi koji su nakon dobitka na lutriji promenili svoj život iz korena, ali ga i uništili. Novac koji im se osladio, kako je došao, tako je i otišao - vrlo brzo. Najpoznatiji primer je mlade devojke iz Velike Britanije, po imenu Keli Rodžers koja je sa samo 16 godina postala milionerka. Navodno ona je potrošila 300.000 evra na drogu, 340.000 evra na odeću i 21.000 evra na estetske operacije, ali je ipak i poklonila prijateljima i porodici gotovo 600.000 evra.

Pre osam godina, Zoran M. iz okoline Valjeva bio je jedan od srećnih dobitnika lutrije u Srbiji. Međutim, njegova priča se nažalost nije slavno završila. Kako je ispričao ranije za MONDO, novac mu nije doneo dobro, a godinama nakon dobitka i niza prevara i razočaranja, nalazi se u finansijskim problemima i dugovima.  Takođe, i naša jedina loto milionerka, Irena Matejić, koja je javno priznala da je postala srećna dobitnica, nedugo nakon toga, zbog novca se razvela i posvađala sa porodicom.

S druge strane, koliko često ste pomislili kako bi to izgledalo kada biste vi postali srećni dobitnik? Na šta biste potrošili toliki novac - ili možda uložili? Jedni bi ga možda ipak proćerdali, dok bi drugi kupili kartu u jednom pravcu?

A kako biste vi potrošili novac da vas zadesi sedmica na lotou?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)