Stil

Iskustva majki koje su se porodile u najvećem privatnom porodilištu u Srbiji

Autor Stefan Stojanović

„Pažnja lekara i medicinskih sestara mogu da ublaže bol, a osmeh da dodatno ulepša svaki trenutak“

Izvor: Promo

U MediGroup porodilištu, koje ove godine obeležava deceniju poslovanja, nedavno je rođena 5.000 beba. Iza ovog velikog jubileja i značajnih brojki stoji i sve ono što statistika ne može da obuhvati – mnoštvo osmeha i suza radosnica, prvi susreti i upoznavanja sa bebom, rađanje porodica. O svom iskustvu porođaja u najvećem privatnom porodilištu u Srbiji, govori nam deset žena koje su u periodu od 2013. do danas upravo tamo postale majke.

Najlepša sećanja iz porodilišta dele i mame i tate

Mame su iz MediGroup porodilišta ponele mnogo nezaboravnih trenutaka, kojih se i dalje sa osmehom prisećaju i uvek ih rado prepričavaju – poput onog kada su prvi put videle i dodirnule svoju bebu. Međutim, upravo pod krovom porodilišta zabeleženi su i prvi porodični momenti.

Ana Rakić ističe da nije lako ubedila partnera da bude prisutan na porođaju 2020. godine, ali da mu je to ipak postao jedan od najlepših događaja u životu. „Meni je značilo što je on tu, želela sam da oseti tu količinu uzbuđenja i sreće. To se zauvek pamti“, dodaje ona.

Slično iskustvo ima Ivana Pejak, koja se porodila 2015. godine i kaže da je u tom periodu, pre korone, tata mogao da bude stalni gost. „U porodilištu su mu sestre pokazale kako se beba kupa i presvlači, što nam je bilo neprocenjivo u danima nakon izlaska iz porodilišta“, navodi Ivana.

Jovana Čantrić majka je prve devojčice koja je rođena u MediGroup sistemu, 2013. godine, ali se svega seća kao da su bilo juče. „Lena i ja smo bile same u apartmanu i sve je bilo bajkovito. Izuzetno mi je značilo što suprug i tata ubrzo nakon porođaja došli u sobu, i videli Lenu i mene. To je jedan od trenutaka koji se pamti i izaziva suze radosnice”, kaže Jovana Čantrić.

“MediGroup mi uliva poverenje”

Profesionalnost, sigurnost, pažnja, ljubaznost i udobnost, reči su kojima deset mama opisuje svoje iskustvo. Upravo su poverenje u stručnost lekara, kao i posvećenost sa kojom se pristupa svakom pacijentu, kod većine njih bili presudni da se opredele za MediGroup.

„Smatram da rođenje deteta treba da ostane u glavi roditelja kao nešto najlepše što im se dešava. Upravo zato sam izabrala MediGroup porodilište, kao porodilište koje mi je tada ulivalo poverenje“, ističe Tatjana Radoičić, koja se porodila 2014. godine.

Marija Baltić, koja je 2018. rodila Luku, celokupno iskustvo u MediGroup sistemu koje je počelo i pre trudnoće, a nastavilo se i po rođenju sina, opisuje kao veoma prijatno.

„Prilikom svakog pregleda, kompletan tim učinio je svojom stručnošću i ljubaznošću da moje brige i dileme nestanu, kao i da uživam u trudnoći. Tokom pet dana boravka u porodilištu, stručno osoblje je uvek bilo tu za mene i svako moje pitanje, što je doprinelo i mom brzom oporavku“, priča mama Marija.

„Svi smo se radovali kao da smo porodica“

Slične utiske ima i Mirjana Đumić, koja se porodila 2021. godine, i navodi da je ceo tim, od sestara, do čistačica, babice i doktorke, bio neverovatan, a sam ambijent toliko topao i prijatan da se osećala potpuno sigurno.
Nevena Ljubić-Lojović, koja se porodila prošle godine, takođe ističe da ne postoji osoba koju ne bi pohvalila kao i da je uloga svakoga od njih pojedinačno njoj olakšala sve zahtevne trenutke.

„Pored toga što je porođaj najlepši trenutak u životu, istovremeno je i jedan od fizički najzahtevnijih i zato je od posebne važnosti ljubaznost i adekvatna pomoć osoblja. Ne postoje reči kojima bih se zahvalila dr Slavenu Nedeljkoviću, sestri Milici Stanković, glavnoj sestri Zagi koja je svojom pažnjom i negom ublažila svaki bol, sestri Suzani koja je osmehom ulepšala svaki težak trenutak i pedijatrijskim sestrama Bojani i Milici, zbog kojih sam imala osećaj da se rodio mali princ. One i sve druge sestre na odeljenju i prijemu su se radovale kao da smo porodica“, seća se Nevena Ljubić-Lojović.

Zbog svih pozitivnih utisaka iz 2016. godine, Branka Marinković doktoru i članovima tima poručuje da ih cela njena porodica nije zaboravila. „Često ih pominjemo i bitan su deo naših života. Želim im da ostanu pozitivni, harizmatični, ljubazni i srdačni“, kaže mama Branka.

MediGroup porodilište - moja preporuka

Prisećajući se boravka u porodilištu 2017. godine, Aneta Pljakić ističe da je kao neko ko voli mir bila u jednokrevetnom apartmanu, gde je imala sve što joj je potrebno, kao sredstva za ličnu higijenu. S druge strane, Milena Marković je 2019. godine apartman, ali i suze i smeh, delila sa cimerkom. Obe mame danas nose najlepša sećanja i ističu da je MediGroup njihova preporuka.

„Ukoliko želite profesionalnost, vrhunsku negu, spokoj, ljudski odnos i nadate se da ćete pet dana provedenih u bolnici posle carskog reza moći da zapamtite kao jednu od lepših stvari u svom životu, onda je izbor baš ovo porodilište”, poručuje mama Aneta budućim majkama.

Sličnog stava je i mama Milena. “MediGroup porodilište je moja preporuka zato što je u svemu iznad drugih i zaslužni su za to što se osećamo divno od prvog dana majčinstva”.

O MediGroup porodilištu

Od samog osnivanja, MediGroup porodilište je simbol jedne od najboljih privatnih ginekoloških i akušerskih praksi, kao i vrhunske pedijatrijske ekspertize u prvim danima novorođenčeta. Najveće privatno porodilište u Srbiji opremljeno je modernim porođajnim salama, operacionom salom, jedinicom intenzivne nege i neonatološkom jedinicom, dok tim stručnih lekara ginekologa, anesteziologa, neonatologa, ginekoloških i pedijatrijskih sestara o svakoj mami i bebi brinu 24 sata dnevno, tokom čitavog boravka u porodilištu.