ISTRAŽIVANJE

NAUČNICI OTKRILI DVE NOVE PODELE MUŠKOG "PONOSA": Ovo mnogi nisu znali, a sada je DOKAZANO - izračunajte svoju grupu!

Autor Tamara Veličković

Španski naučnici su napravili podelu na dva osnovna tipa muških polnih organa.

Izvor: staras/Shutterstock.com

Veličina muškog ponosa je oduvek bila polemika, a na ovu temu rađena su i brojna istraživanja. Studija Univerziteta Stenford pokazala je da je tim naučnika došao do podatka da je prosečna veličina polnog organa u erekciji u svetu porasla za 24 odsto u poslednjih 29 godina - sa 12,19 centimetara pomerila se na 15,24.

S druge strane, naučnici iz Španije utvrdili su da muškarci mogu da se podele u dve kategorije kada je u pitanju veličina njihovog polnog organa: na one koji mogu da se pohvale pozamašnom veličinom "alatke" kada je opušten i na one koji su manje upečatljivi bez erekcije, ali tokom nje postaju znatno veći.

Osim toga, napravili su definiciju koja muškarcima pomaže da shvate kojoj grupi pripadaju - oni čiji ponos "naraste" više od 56 odsto u erekciji, pripadaju grupi "rastućih" polnih organa, dok "padajućim" pripadaju svi oni koji u uzbuđenom stanju porastu za 31 odsto ili manje. Inače, prosečan muški polni organ "poraste" za 42 odsto kada prelazi u stanje uzbuđenja, a naučnici su istakli da većina muškaraca pripada toj kategoriji.

Statistika je pokazala da 24 odsto muškarca ima 'rastuće', a 25 odsto muškaraca 'padajuće' polne organe. Preostalih 51 odsto ne može da se svrsta ni u jednu od te dve kategorije. Ovo istraživanje će se predstaviti na kongresu Evropskog udruženja urologa u Milanu u Italiji, a vođa studije, doktor Alonso Isa, istakao je da je u njemu učestvovalo 225 muškaraca.

(MONDO)