Stil

DA LI SE KOD NAS SLAVI "SUVO VENČANJE" I KOJE JE NAJJEFTINIJE? Organizator otkriva: Ovo su 3 klase cena - ovako se ŠTEDI

Autor Teodora Boškovski

Da li nas u Srbiji očekuje "suvo venčanje" i kako da prođemo najjeftinije?

Izvor: Shutterstock/TV Prva/screenshot

Ranije smo pisali o "suvom venčanju", nadolazećem trendu u svetu o kome se povela čitava rasprava na Internetu. To bi podrazumevalo proslavu venčanja sa minimalnim troškovima, tačnije bez pića kao što su sokovi i alkohol, dok bi se umesto toga služila samo voda.

Većini gostiju ta ideja se nimalo nije svidela, a ako se pitate da li je moguće da taj trend zaživi i u Srbiji, gostujući na Prvoj, otkrio je Nikola Janković iz udruženja "Event industrija". Na samom početku istakao je jasno da ovaj trend ne postoji u Srbiji. Ali, da li nas možda očekuje u budućnosti?

"Mi u Event industriji ne doživljavamo takve momente, ali sa druge strane potpuno su normalna venčanja bez alkohola. Zašto? Na primer, naši sunarodnici muslimanske veroispovesti ne piju alkohol", objasnio je Nikola Janković i dodao tzv. suvo venčanje  nije posebno jeftinije od regularnog venčanja. Poznato je da su cene u svemu skočile, pa i kod venčanja, za nekih 40 odsto, a najviše zbog restorana. Nikola Janković ipak napominje da venčanja kao i svaki drugi lep momenat košta.

Na pitanje da li su se u Srbiji organizovala venčanja bez muzike kako bi se uštedelo, Janković je objasnio:

"U Beogradu Ima Jedno 5 Ili 10 odsto svadbi sa di džejem jer su mladenci i gosti u tom maniru. Takva venčanja su uglavnom dupla što uopšte nije manji trošak. Mladenci organizuju za odrasle zabavu u njihovom maniru, a onda skupe svoje društvo i adaptiraju muziku prema tome šta oni vole da slušaju. Tako da opet postoje dupli troškovi".

Što se tiče cena po osobi, one se dele na tri klase kada je reč o Beogradu:

  • prva klasa od 25 do 40 evra
  • srednja od 48 do 60/70 evra
  • viša od 80 do 120/150 evra

Lokacije po Srbiji su naravno nešto jeftinije. Na kraju Nikola je istakao da bez obzira da li se alkohol služio na svadbi ili ne, cena zakupa po osobi ostaje ista.

"Ono što je sada trend zbog umanjenjaa troškova jeste da se biraju radni dani koji su jednostavniji i jeftiniji za organizaciju, jer je najveća navala za vikende. Takođe, popusti mogu da se ostvare ako dovoljno unapred pregovarate oko organizacije", rekao je za kraj Nikola iz "Event industrije".

(MONDO)