POD UTISKOM

AMERIKANAC NARUČIO KAFU U BOSNI I OSTAO U ČUDU: Kad je video ŠTA JE DOBIO, odmah podelio sa celim svetom! (FOTO)

Autor Tamara Veličković

Putuje po celom svetu, ali kafa iz Bosne je na njega ostavila poseban utisak.

Izvor: YouTube/AlternativeBrewing

Ako ste ovih dana na društvenim mrežama naleteli na fotografiju kafe koju je lajkovalo više od 100.000 ljudi, onda znate da se radi o Amerikancu koji je bio opčinjen istom. Odri i Hari su par iz Amerike koji putuje po celom svetu, dok svoje pratioce redovno obaveštavaju o dogodovštinama, stvarima i iskustvima koja su ostavila poseban utisak na njih.

Odri i Hari su obišli 69 zemalja, a među njima našla se i Bosna. Hari je objavio fotografiju koja je privukla ogromnu pažnju, a reč je o kafi koju je naručio. Nakon što je seo u jedan lokal, Hari je želeo da proba čuveni napitak, ali nije krio iznenađenu reakciju kad je video šta je dobio.

Ugostitelji su, tradicionalno, poslužili kafu u džezvi sa fildžanom, malom kuhinjskom posudom koja se koristi za ispijanje kafe i specifičnom šoljicom bez drške. Da stvar bude zanimljivija, Amerikanac je uz kafu dobio ratluk, tradicionali desert nalik želeu bez kojeg je ovaj napitak nezamisliv, ali i cigaretu i šibice. Kada je sve ovo dobio, Amerikancu su rekli da je zapravo dobio - merak!

Izvor: Facebook/The Budget Savvy Travelers

"Naručio sam kafu u Bosni. Ovo je ono što sam dobio", napisao je Amerikanac uz objavu koju je komentarisalo hiljade ljudi. "Ovo je najbolja kafa. Veruj mi, videćeš i sam kad je popiješ", "Ovo će ti biti najbolje iskustvo. Volim Bosnu", "Najbolje servirana kafa", glasili su neki od komentara, a onda se Hari nadovezao:

"Osim toga, ukazano vam je gostoprimstvo, ljubaznost i toplina duše. To je ono što Bosanci imaju", napisao je Amerikanac.

(MONDO)