Stil

ODEĆA KOJU SRPKINJE OBOŽAVAJU IM PRAVI CELULIT: Stručnjaci savetuju – pročistite garderober i koristite samo OVE KREME

Autor Maja Gašić

Saznajte koja odeća utiče na to da se celulit ne samo ne smanjuje, već i da postaje naglašeniji.

Izvor: Instagram

Postoje brojni načini za borbu protiv celulita, ali svi kozmetolozi ističu da ne možete da očekujete uspeh ukoliko ne promenite ishranu! Rezultati se neće javiti preko noći, pa je ključno da budete istrajni, da svakodnevno primenjujete savete koji pomažu u rešavanju celulita - bilo da je reč o masaži ili posebnim kremama. Redovna fizička aktivnost je takođe veoma važna, a jedan od preduslova jeste i da odbacite loše navike - pušenje i alkohol. 

Pored ovih uobičajenih "alata" koji pomažu da se izbortite sa celulitom, postoji i jedan potpuno neočekivan. Reč je o pravilnom odabiru garderobe.

Stručnjaci kažu da ne postoji način da ublažite ili se u potpunosti oslobodite takozvane "pomorandžine kore" ukoliko nosite usku odeću. Preporuka kozmetologa jeste da birate širu garderobu koja dozvoljava koži da "diše".

"Odeća koja je suviše tesna ograničava cirkulaciju krvi i limfnu drenažu, što će svakako pojačati celulit i učiniti ga vidljivijim", objašnjavaju stručnjaci.

Od kozmetike je savet da se koriste proizvodi koji sadrže kofein, retinol, biljne ekstrakte i antioksidante. Za uklanjanje celulita je takođe ključno da se pije što više vode kako bi koža bila adekvatno hidrirana.

(MONDO)