Ima smisla!

ZBOG ČEGA TREBA DA IZABERETE SEDIŠTA NA LEVOJ STRANI AVIONA? Radčenko tvrdi: "Ova mesta svi putnici traže zbog JEDNOG"

Autor Teodora Boškovski

Da li znate zašto bi trebalo radije da sedite na levoj strani aviona?

Izvor: Shutterstock

Za one koji se radije odlučuju na putovanja avionom postoje različite cake i fore - od toga u koje doba je najbolje leteti, koja su najbezbednija mesta, pa sve do zašto ne bi trebalo da jedete hranu iz aviona.

Ali, pored svega toga, da li znate zašto treba radije da izaberete sedišta na levoj strani aviona prilikom "bukiranja"? Spavanje u avionu može da bude prilično nezgodno, pogotovo kada su duže relacije u pitanju, ali idealno mesto vam može itekako olakšati san.

Vlasnik jednog poznatog sajta za pretraživanje letova, Anton Radčenko tvrdi da mesta do prozora "najpoželjnija" i ljudi ih često rezervišu jer se mogu koristiti kao naslon za glavu kada spavate.

Ali i odabir strane je važan - tačnije leve! Rekao je da leva strana obično pruža više prostora za naslon za glavu nego desna zbog lokacije prozora, pa ciljajte na levu stranu.

Drugi stručnjaci su to podržali, takođe rekavši da su sedišta obično pomerena od centra sa leve strane zbog avionskih vrata na prednjoj strani. Takođe, sedišta do prozora su odlična za spavanje, jer putnici neće morati da vas bude i pomeraju kako bi otišli u toalet. Sada znate šta vam je činiti prilikom kupovine avionske karte...

(MONDO)