ENTERIJER

SKOCKALA STAN OD 50 KVADRATA! IZGLEDA TAKO MOĆNO, KAO DA IMA 100: Dizajneri otkrili caku - od STARINSKOG doma do LUKSUZA

Autor Tamara Veličković

Transformisala je stan od 50 kvadrata, koji je na društvenim mrežama postao prava senzacija!

Izvor: karamysh/Dariusz Jarzabek/Marianna_ Zh/mama_mia/Shutterstock.com

"Kud nam stan nije veći", rečenica je koju mnogi nesvesno izgovore kada se upuste u renoviranje doma. Ipak, trikovi majstora često otkrivaju pravu istinu: dosta para ne znači uvek luksuz. Postoje cake koje možete da primenite u uređenju enterijera, a koje odaju utisak da ste od skromnog doma napravili čist luksuz.

Jedan od takvih primera je stan koji je transformisala firma Boclaud Architecture, a koji se nalazi u Parizu, prekoputa crkve Svetog Eustrahija. Na Instagramu su pokazali kako iz stana od 50 kvadrata može da se izvuče nepogrešivi maksimum! "Iako stan nije bio u lošem stanju kad smo došli do njega, delovao je veoma starinski sa svojim glomaznim kaminom", rekla je Selin Boklo, arhitekta i osnivačica kopmanije Boclaud Architecture.

Stan je imao više nivoa, a pored kuhinje, dnevne sobe, spavaće i kupatila, vlasnica je želela da ima i kancelariju. To je dizajnere dovelo do sledeće odluke - da naprave veću kuhinju i smanje kupatilo. Kao i u svakom uređenju doma, i ovde je upalila čuvena caka profesionalaca - poigravanje bojama zbog kojih prostor izgleda veće.

Kako bi stan dobio dnevni boravak u kom mogu da sede gosti, dizajneri su iskoristili deo kuhinje koji može da bude šank i sto ujedno. Kuhinja je od dnevnog dela potpuno odvojena, odnosno, na drugom nivou je. Glomazni kamin zamenjen je manjim i sada služi kao spojni element dve celine. Pogledajte u galeriji kako sada izgleda stan od 50 kvadrata:

(MONDO)