TAMNA STRANA LEPOTE

SA SAMO 2 GODINE PROŠLA PAKAO ZBOG TITULE NAJLEPŠE: Išla u solarijum, gladovala i trpela torturu - evo kako SAD izgleda!

Autor Tamara Veličković

Eden Vud, najlepša devojčica sveta, postala je punoletna i danas pleni lepotom.

Izvor: Screenshot/Youtube/TLC UK

Da li se sećate kontroverznog televizijskog šou programa "Toddlers and Tiaras"? Svojevremeno je izazivao mnogo kritika u javnosti, a oprečni komentari nizali su se zbog neprikladnog promovisanja maloletne dece. Dečija takmičenja lepote su veoma popularna u Americi, a mnoge majke obožavaju da bodre svoje ćerkice, verujući da će na taj način obezbediti bolju budućnost.

Ipak, prava istina je daleko surovija - mališani su prolazili kroz torturu, samo da bi izgledali "savršeno".

Nije tajna da su devojčice imale pravila poput odraslih devojaka - išle su redovno u solarijume, stavljale veštačke nokte, kosu, čak i zube. Morale su da vežbaju satima dnevno, nosile su teške kostime i učile koreografije pravih profesionalaca. To je bio samo delić sa spiska potrebnih kriterijuma za proglašenje "najlepše". Tamnu stranu ovog "glamura" osetila je Eden Vud, danas punoletna devojka.

Izvor: Profimedia

Eden je nekoliko puta pobeđivala na različitim takmičenjima. Imala je samo dve godine kada ju je u ovaj svet uvela majka Miki, koja je izričito insistirala da Eden ima savršenu frizuru, šminku i da bude obučena u damske haljine od tila. Eden je proglašena za najlepšu devojčicu u Americi, a njeno lice je dobro poznato svima u svetu, pa tako i u Srbiji.

Mnogi kažu da je Miki zlostavljala Eden. Terala ju je da jede isključivo niskokaloričnu hranu i davala joj energetska pića kako bi bila raspoložena i kako bi mogla da izdrži težak tempo koji su takmičenja zahtevala. Sve se odrazilo na zdravlje - Eden je često imala jake glavobolje i probleme sa probavom. Kasnije su mediji brujali o informacijama da je Miki tukla svoju ćerku jer je mlada Eden pružala otpor. Na kraju je dobila upozorenje da će joj dete biti oduzeto.

Izvor: Profimedia

Ipak, Eden je sama odlučila da prestane da se takmiči. Tada je imala samo šest godina i osvojila je 300. titulu po redu! U februaru ove godine napunila je 18 godina. I dalje se bavi modelingom, ostvarila je nekoliko uloga u filmovima, napisala autobiografsku knjigu i postala blogerka. Naredni plan je da pokrene sopstvenu liniju dečije garderobe. Pogledajte kako Eden danas izgleda:

(MONDO)