Stil

CRNU NIKADA NE NOSITE SA OVOM BOJOM, DELUJE JEFTINO: Možete na sebi da imate HILJADE EVRA, izgledaćete kao sa BUVLJAKA

Autor Maja Gašić

Saznajte koje boje nikada ne bi trebalo da kombinujete - izgledaju jeftino!

Izvor: Instagram

Koliko god da volite da miksujete stilove i boje, na šta dizajneri generalno gledaju sa odobravanjem, ipak postoje neke kombinacije koje bi trebalo da izbegavate. Učiniće da delujete jeftino!

Nije dovoljno da pratite trendove i kupujete samo najmodernije da biste izgledali šik. Tajna uspešnog izgleda nije samo u stilizovanim modelima, već i u nijansama koje kombinujete. Na primer, kombinacija braon i zlatne ili bež i plave će vizuelno učiniti odeću daleko skupocenijom. Međutim, postoje boje imaju potpuno suprotan efekat. Evo koje boje nikada ne bi trebalo da miskujete!

Crna i boja fuksije

Fuksija je zapravo jarkoružičasta i poslednjih sezona je ultrapopularna. Prethodnih godina su sve nijanse roze bile u trendu, a ni danas nije ništa drugačije. Ako imate jarkoružičasti top ili košulju i planirali ste da ga nosite sa elegantnim crnim pantalonama ili midi suknjom, odmah odustanite. Zbog ove kombinacije, ceo vaš stajling će izgledati jeftino. Umesto crne, uparite ružičastu sa crvenom ili ljubičastom.

Izvor: Shutterstock/Gala Sher

Žuta i ljubičasta

Sa žutom bi trebalo da budete oprezni, jer mali je broj onih koji osećaju suptilnu razliku između sofisticirane i jeftine nijanse ove boje. Zbog toga ne bi trebalo da kombinujete svetložute stvari sa ljubičastom - izgledaćete poput papagaja, čak i pomalo vulgarno. Savršen "parnjak" za ljubičastu je boja smaragda, a žuta se dobro slaže sa plavom.

Izvor: Shutterstock/Victoria Chudinova

Zelena i crvena

Ova kombinacija definitivno asoicira na Novu godinu i Božić. I to je zapravo jedino vreme kada bi trebalo da se zelena i crvena kombinuju. Iako deluje da je miks vatrene, zavodljive crvene sa šik zelenom dobra ideja, u praksi ovaj spoj deluje jeftino. Podtonove ovih boja, pak, možete da kombinujete. Na primer, oker zelenkasta se dobro slaže sa bojom rđe.

Izvor: Shutterstock/Iryna Kalamurza

(MONDO)