FOTO

30 GODINA BEZ POSLA, A NJENO TELO PROGLAŠENO SAVRŠENIM: Mnogi se i dalje ne slažu - "Dali su mi grudnjak za trudnice"

Autor Tamara Veličković

Keli Bruk je proglašena za ženu sa savršenim telom, a dugo nije mogla da pronađe posao u modnoj industriji.

Izvor: Instagram/iamkb

Visoka je 168 centimetara, obim grudi, struka i kukova joj je 99-63-91. Naučnici su zaključili da Keli Bruk ima savršeno telo, a laskavu titulu osvojila je 2016. godine. "Ova žena je potpuno prirodna i naučno savršena", poručili su tada autori studije za koje je dodatni plus bio taj što se nikada nije podvrgla plastičnim operacijama.

Keli danas ima 43 godine, a početkom godine otkrila je da se nikad nije bolje osećala. "Mene su fotografisali skoro svakog dana života i zaista mogu da vidim dokaze tih nesrećnih vremena. Pogledam svoje stare slike i kažem: 'Tada sam bila stvarno mršava', a onda se setim da sam bila mršava jer mi se tada nešto dogodilo", rekla je za britanske medije i dodala:

"Kad prolaziš kroz prekide i takve stvari, to ti se odrazi na ishranu. Najjadnija sam bila kad sam bila najmršavija", priznala je i istakla da joj je suprug pomogao da izgradi samopouzdanje. "Nije slučajnost da sam najsrećnija u svom telu sad kad sam udata, kad radim ono što volim sa ljudima koji su mi dragi, kad sam nešto starija i zrelija i kad je u mojoj porodici sve dobro i svi su zdravi", smatra danas.

Problemi zbog oblina

Keli se prošle godine požalila da je imala probleme u modnoj industriji zbog oblina. Često je odustajala od kastinga, a kada je imala samo 14 godina, na snimanju su joj dali grudnjak za trudnice. Skoro tri decenije nije mogla da se zaposli jer su modni stručnjaci zahtevali isključivo mršave devojke.

"Oduvek sam volela da radim sa modnim dizajnerima, sa modnim brendovima, ali retki su bili otvoreni za saradnju sa mnom zbog mog izgleda. Žene poput mene nisu im odgovarale. Modna industrija se, srećom, promenila. Pre niste mogli da nađete glamurozni donji veš i kupaće kostime", rekla je Keli.

Dok su mediji često brujali o njenoj kilaži, ona tvrdi da se nije mnogo potresala. "Važno je voleti sebe. Nisam mršava i ne izgladnjujem se. Moj režim glasi: što više hodanja, redovnih poseta saunama za rešavanje toksina, vode i, što je najvažnije, puno intimnog odnosa za kondiciju", poručila je Keli koja je 2018. dizajnirala kolekciju za žene sa oblinama.

(MONDO)