POŠTENO

A JA NAPLATIO STAN KAO DA JE ZLATO! Dve stanarke oduševile Srbina - odlaze 15. juna, ali zbog ovoga NEĆE PLATITI

Autor Tamara Veličković

Stanodavac, koji sam za sebe kaže da je skup, nije želeo stanarkama da naplati kiriju i račune.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Dok se mnogi žale na skupe stanove, loše stanodavce i činjenicu da je jako teško pronaći odgovorajuće uslove, ima i onih koji su veoma zadovoljni. Tako su Srbi na Reditu poveli ovu temu, a sve je krenulo od jedne objave pod nazivom "Pošten stanodavac". U njoj je jedan muškarac objasnio da već deset godina rentira stan kod istog čoveka i da je za čitavu deceniju samo jednom poskupeo.

Napisao je kako stanodavac uvek odradi potrebne popravke, svih ovih godina je ljubazan i često zna da ga pozove na ručak ili pivo. U to ime, obratio se korisnicima Redita, pitajući za savet kako može da mu se oduži. U moru komentara našao se jedan u kojem je drugi stanodavac otkrio zašto stanarkama nije naplatio kiriju i račune.

"Ja kao dobar i skup stanodavac, došao sam u situaciju da mi dve sjajne stanarke odlaze, 15. u mesecu. Zovu me da mi kažu da će platiti sledeći mesec kiriju i račune. Ja ih pitam 'A kad odlazite?', a one kažu 'Pa sad za vikend dolazimo po stvari'. Rekoh 'A što plaćate i sledeći mesec ako niste tu?', a one kažu 'Pa mislile smo da treba, jer ste rekli da se najavimo mesec dana ranije da ćemo izaći'", napisao je i dodao:

Izvor: Reddit/printscreen

"Rekao sam 'Nazovite kad dođete po stvari da vam vratim depozit i sve je u redu'. Ja jesam naplatio svoje go*ance od stana kao da je zlata vrenda, ali nisam šu*ak. Plus, bile su fenomenalne", napisao je stanodavac. Nakon toga su se nizali komentari i različita iskustva, a ako je suditi po njima, mnogi smatraju da niko nikoga ne treba da časti, jer... Posao je posao.

(MONDO)