Stil

SVE VIŠE MUŠKARACA U SRBIJI UBRIZGAVA BOTOKS! U ovim godinama najviše: 3 REGIJE su najtraženije - a važna je i KOLIČINA

Autor Teodora Boškovski

Evo gde muškarci najviše ubrizgavaju botoks u Srbiji!

Izvor: Shutterstock.com/hedgehog94

Ako ste mislili da estetskoj hirurgiji isključivo pribegavaju samo žene, prevarili ste se. Kada dođe do prvih bora, mnogi muškarci svoje prve bore zauistavljaju botoksom.

Međutim, koja je razlika i po čemu se ubrizgavanje botoksa razlikuje kod muškaraca i žena? Dr Dejan Biro, specijalista dermatovenerologije za PRVA TV obajsnio je da i dalje žene vode primat što se tiče botoksa, ali se i muškarci sve više ističu u tome.

"Neki procenat je između 70 i 30 za žene i dalje", istakao je dr i objasnio razliku ubrizgavanja botoksa kod žena i kod muškaraca.

"U samo bockanju ne baš, ali postoji razlika u samim jedinicama koje koristimo, jer muškarci imaju dosta jaču izraženu mimiku i samim tim malo više jedinica ubrizgavamo kod njih", dodaje dr Biro.

Kada je reč o regijama koje muškarci najčešće rade, ističu se tri. To su: čelo, predeo mrštilica i predeo smejalica. Prema javno dostupnim podacima, na svetskom nivou u poslednjih dvadesetak godina, broj muškaraca koji koriste botoks porastao je za čak 350 odsto. Dermatolog Jovana Majstorović istakla je, prema iskustvu, da se najviše muškaraca za ubrizgavanje botoksa javlja posle 35-te godine, ali ih najviše ima u uzrastu od 40 i 50 godina.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)