Stil

5 STVARI KOJE OBAVEZNO TREBA DA PONESETE NA PUTOVANJE: Ako ih zaboravite, letovanje može da vam PRESEDNE!

Izvor Promo

Kako bi sve proteklo u najboljem redu, donosimo vam detaljan vodič o stvarima koje su obavezne za putovanje!

Izvor: Freedomz/Shutterstock

Leto je stiglo, a sa njim i pripreme za ovogodišnji odmor! Bilo da ste ljubitelj adrenalinske avanture ili mirne egzotične destinacije, spisak za putovanje je sve što vam treba. Nije tajna da pakovanje mnogima može da bude stresno, naročito kada se obavlja u poslednjem trenutku. Zbog užurbanog tempa, mnogobrojnih obaveza i gustog rasporeda, neke stvari mogu da nam promaknu. Da stvar bude gora, uvek se desi da zaboravimo one koje su najvažnije.

Kako vam letovanje ne bi preselo i kako ne biste morali da trošite novac u inostranstvu, upoznajte se sa univerzalnim spiskom za put. Ovih pet stvari ne smete da zaboravite:

Dokumenta
Koliko god da ste sigurni šta vam je potrebno, uvek se dobro informišete. Bez obzira da li ponovo letujete na destinaciji koja je prošle godine zadovoljila sve vaše kriterijume, postoji velika šansa da su se neka pravila promenila. Zato je važno da, pred bilo koji put, posetite sajt ambasade zemlje u koju idete i proverite šta je sve potrebno za ulazak i boravak na željenoj destinaciji. Osnovna dokumenta koje treba da imate su: lična karta, pasoš, zdravstveno osiguranje, keš i kartice.

Kozmetika
Kozmetika za ličnu higijenu je neizostavna stavka. Drogerijske prodavnice iz godine u godinu izbacuju raznorazne novitete, naročito pred letnju sezonu. Često menjanje kozmetičkih proizvoda nije dobro za kožu, pa se potrudite da spakujete osnovne stvari poput šampona i regeneratora za kosu, kupke, kreme sa zaštitnim faktorom, kreme za smirivanje kože posle sunčanja, paste za zube i četkicu, brijača, parfema, vlažnih maramica…

Putna apoteka
Putna apoteka je definitivno najvažnija. Dugo očekivani odmor lako mogu da pokvare povrede, opekotine, alergije, ubodi insekata i stomačni problemi. Kada su lekovi u pitanju, lekari upozoravaju da obavezno ponesete lek protiv povišene temperature, bolova, alergija, preparate za rehidrataciju, probiotik za dijareju. Malo ko zna da je preporuka stručnjaka da probiotik počne da se koristi pet dana pre letovanja, kako bi se sprečila putnička dijareja.

Izvor: Promo

Došli smo do saznanja da probiotici koji sadrže gljivu Saccharomyces boulardii u rekordnom roku zaustavljaju dijareju, normalizuju rad creva i ublažavaju neprijatne simptome. Od svih proizvoda koji se nude na tržištu, odlučili smo da preporučimo probiotik od poverenja, Bulardi za odrasle i Bulardi junior koji mogu koristiti deca već od drugog meseca života.

Asesoari
Možda naizgled najmanje potrebni, ali i te kako igraju važnu ulogu tokom letovanja. Asesoari mogu vas spasu po nesnosnim vrućinama. Šešir i naočare vas štite od sunčevih zraka i smanjuju rizik od štetnih uticaja na vašu kožu. Još jedna neophodna stvar za put jeste punjač za mobilni telefon, kako biste na miru mogli da zabeležite uspomene ovogodišnje letnje avanture!

Dodatni novac
Većina ljudi zaboravlja da ponese dodatni novac. Potrudite se da odvojite određenu sumu koju ćete ostaviti po strani i koristiti je samo u slučaju nepredviđenih situacija. Neplanirani troškovi su najmanje poželjni tokom letovanja, ali nikada ne znate šta može da se dogodi. Bilo da slučajno polomite predmet u hotelskoj sobi ili se kvar na automobilu dogodi, dodatni novac će vam pomoći da se ne odričite budžeta koji ste namenili za trošak.

Tagovi