Stranci

AZIJAT ODUŠEVLJEN NAŠOM KUHINJOM! U BEOGRADU OBRSTIO RESTORANE I PRODAVNICE: Jedno jelo ga oduševilo - jeo ga SVAKI DAN

Autor Teodora Boškovski

Jedan momak iz Azije posetio je Srbiju i evo šta ima da kaže o našoj hrani...

Izvor: Tiktok/kbexplores/Screenshot

Stranac Karimkhon Bukhadurov je TikToker iz Azije, a trenutno se nalazi u Srbiji, na svojoj putešestviji po Balkanu. U Beogradu ga je posebno oduševila hrana i naši tradiocionalnI specijaliteti. A jedan mu je posebnO prirastao k srcu!

Snimci u kojima on isprobava domaće specijalitete postali su viralni na TikTok društvenoj mreži, a od prvo je probao pohovanu papriku punjenu sirom, kao i prebranac.

"Sir je tako dobar i topi se u ustima, a paprika sa ovim pohovanom delom je odlična kombinacija", rekao je kad je probao ovo jelo, a zatim je usledio prebranac.

"U pitanju je čorba od belog pasulja. Balkanska hrana uglavnom uključuje mnogo mesa, a ovo je zaista jako dobra vegetarijanska opcija, zaključio je ovaj azijat i nastavio je da jede, kako on kaže, "prebranak" , a onda se ubrzo latio našeg piva koje mu se i te kako dopalo. Punjena paprika i prebranac su zaista specijaliteti, ali ipak njegovo srce, ili bolje rečeno, stomak, su osvojili ćevapi koje je Karim jeo nekoliko puta.

"Ne mogu da prestanem da jedem srpsku hranu. Tako je ukusna. Samo sam dva dana u Beogradu, a već šesti put jedem ćevape. Ovo je tako dobro. Ima kajmaka, mesa i ajvara. Toliko je dobro, toplo preporučujem", rekao je Karim u jednom videu iz beogradskog restorana.

Takođe, ušetao je i u jedan srpski supermarket gde je pokušao da dočara svojim pratiocima da li je Srbija skupa ili jeftina zemlja. Istakao je cene nekoliko namirnica, ali i dalje nije najjasnije da li su ove naše cene za njega visoke ili niske.

Pogledajte više u videu:

BONUS VIDEO:

(MONDO)