Kućni trikovi

KAKO OD DRVENIH PALETA DA NAPRAVITE KUL NAMEŠTAJ! Ne koštaju puno i podižu ENERGIJU u prostoru - evo detaljnih KORAKA

Autor Teodora Boškovski

Genijalan trik kako da od drvenih paleta napravite moderan komad nameštaja!

Izvor: Olesia Bilkei/Shutterstock

Mali kućni trikovi uvek su dobrodošli, posebno kada planirate renoviranje kuće ili jednostavno da osvežite određeni kutak doma. Nekada nije potrebno da izdvojite ogromne sume novca kako bi nešto izgledala lepo i moderno. Dovoljno je malo umeća i dobre volje.

Pa tako, poslednjih godina drvene palete mnogima su prirasle k srcu kada je dizajn enterijera u pitanju. Njihova upotreba u domu ne poznaje granice - mogu da se koriste kao dvosed, trosed ili podloga za dušek (tačnije kao krevet), stolica ili stočić za dnevnu sobu.

Jednu običnu drvene palete možete da kupite na stovarištu za najmenje oko 800 dinara. Ukoliko se odlučite da napravite jedan drveni dvosed, biće vam potrebne dve, što je nešto manje od 2.000 dinara. A ako vam se posreći ili poznajete nekoga kome ovaj komad drveta više nije potreban, možete da prođete i za "dž".

Izvor: Olesia Bilkei/Shutterstock

U zavisnosti od vašeg trenutnog enterijera, palete su podložne farbanju, te imate potpunu slobodu da ih ofarbate u koju god boju želite. Nekako je bela najneutralnija i prilagođava se svuda. Takođe, prema feng šuiji drvo generalno, a u ovom slučaju drvene palete, odličan su izbor za podizanje energije u prostoru.

Sve što treba da uradite jeste da dve palete spojite i preko nje postavite sunđer, dušek ili ogromne mekane jastuke i vaš dvosed je spreman. Odlična ideja za baštenski nameštaj ili onaj za dnevnu sobu.

Pogledajte u videu kako je to jedna žena uradila:

 BONUS VIDEO:

 (MONDO)