Stil

SLAVNA DIZAJNERKA UVREDILA SVE KOJI SE OVAKO OBLAČE! "Gledaš je sve vreme otpozadi, okrene se i vikneš - JAO, BABA"

Autor Tamara Veličković

Karolina Herera, najuticajnija modna dizajnerka i vlasnica uspešne linije parfema, izazvala je buru svojim stavom.

Izvor: Profimedia

Žena oštrog modnog stava, koja je izgradila imperiju, podelila je stav o ženama i nošenju određenih modnih komada u tridesetim i četrdesetim. Karolina Herera veruje da žene starije od 40 godina sa dugom kosom i farmerkama izgledaju "smešno". To nije "otmen izbor", kaže Karolina, a njena izjava izazvala je veliku debatu.

"Žena mora da stari dostojanstveno i ne treba da pokušava da izgleda kao karikatura. Vidim mnogo žena na ulicama koje imaju predugačku kosu, ekstenzije i nose kratke suknje. Kada ih gledate otpozadi, možete svašta da pomislite, ali kad vam se okrenu - pomislite: 'Jao baba'", rekla je Herera i dodala da ne treba pratiti trendove. "Ne verujem u trendove jer su trendovi razlog zašto svi izgledaju kao da su u uniformama. Nešto novo izađe i svi isto nose", rekla je Herera.

Drugim rečima, ako pitate Karolinu, nošenje džinsa u tridesetim je nešto što stilski nije prihvatljivo, a druga stvar koja je za nju nedopustiva je duga kosa ako imate preko 40. Venecuelenska kreatorka rođena je 1939. godine i poznata je po "izuzetnom ličnom stilu" i odevanju prvih dama Amerike kao što su Džeki Kenedi Onazis, Laura Buš, Mišel Obama i Melanija Tramp. U više navrata je otkrivala kako da postanete "žena sa stilom".

"Bela košulja je sa mnom još od školskih dana. Sećam se da sam nosila belu košulju s Petar Pan kragnom još uz školsku uniformu. Belu košulju sam nosila i dok sam jahala, a i tenis sam igrala u njoj. To je bio moj zaštitni znak, nešto u čemu se osećam sigurno. U beloj košulji možeš izgledati i ležerno i elegantno, kako god poželiš. Ali, moraju da budu od čvrstog materijala. Bela košulja je zaista nešto posebno, zar ne? U njima žene izgledaju tako sveže", rekla je jednom prilikom i otkrila trik za postizanje tanjeg struka: "Uvek sam smatrala da kad naglasiš ramena, struk jednostavno mora da izgleda tanje".

BONUS VIDEO:

(MONDO)